Nyári divatworkshopok alkotni vágyóknak

2018. június 16.
Saját készítésű pénztárca, táska vagy éppen papucs? Egyre több izgalmas workshop hívogat minket, amelyeket hazai tervezők tartanak.

Mittersisters X Anna Zaboeva

A design és élményközpontú Mittersisters az első olyan márkaként lépett be a hazai piacra, mely kifejezetten arra specializálódott, hogy csoportos vagy egyéni workshopok keretében adjon lehetőséget a divat szerelmeseinek saját tervezésű táskájuk elkészítésére. Mitter Anna Róza és a szibériai származású cipőtervező, Anna Zaboeva ezen a nyáron közösen tartanak foglalkozást: egy négynapos táska – és szandálkészítő tábor keretében most bárki megismerkedhet az alapvető bőrműves technikákkal, miközben elkészítheti személyre szabott táskáját és a hozzáillő pár szandált. Az esemény során a résztvevők megtanulják a táska- és szandálkészítés alapfogásait: megismerkednek az alapvető bőrvágási és díszítési technikákkal, táskaformákkal, valamint megértik a különböző táska- és szandálkonstrukciókat is. A tanfolyamon való részvételnek semmilyen előképzettség nem feltétele, csupán egy kényelmes ruhára és kreativitásra van szükség, minden másról a szervezők gondoskodnak.

További részletek: http://mittersisters.com/

DUCSAI.LEATHER.GOODS

Workshopjaik kis létszámmal, 3-4 fővel zajlanak és általában 4 órát ölel fel egy-egy tárgy elkészítése. A Ducsai márka női bőrpénztárca-készítő foglalkozásán a színek kiválasztása után megismerkedhetünk a bőr tulajdonságaival, a különböző bőrtípusokkal, sőt hasznos tippeket is begyűjthetsz, hogyan ápolhatod valódi bőr kiegészítődet.  A workshop alatt megismerkedhetsz a lyukasztó, patentozó gépekkel és a pénztárca készítés minden lépésével. A pénztárcát a márka alapítója, Ducsai Judit varrja majd készre, így biztosan tartós lesz a végeredmény. A papucs workshop alatt pedig három stílusban és számtalan színvariációban alkothatod meg nyári ruhatárad alap kellékét, a saját méretedre. Kérdezni szinte kötelező!

Bővebb infó: https://ducsai.com/workshop/

 

Müskinn

A konceptuális, bátor kollekcióiról és kollaborációiról is ismert márka a kezdetek óta tart már workshopokat különböző rendezvényeken, fesztiválokon. Ezeknek rendszeressé tételével egy álmuk vált valóra: a Bródy Sándor utcában most nyílik üzletük és műhelyük a Bodry névre keresztelt közösségi, kulturális térben. Hétről-hétre más és más workshoppal jelentkeznek majd: legyen szó az idei év egyik fő trendjéről, az átlátszó táskáról vagy éppen újrahasznosított pénztárcákról. Érdemes lesz követni az oldalukat, mert minden héten újabb és újabb programok kerülnek majd ki. Ráadásul terveik között szerepel az is, hogy a jövőben meghívott alkotókkal is szervezzenek workshopokat. Garantált a felejthetetlen élmény!

Itt követheted nyomon őket: https://muskinn.com/workshops/