Feltörekvők: Nagy Annamari a Grandpa tervezője és alapítója

2018. június 17.
Apák napja alkalmából e heti feltörekvő tehetségünk egy olyan designer, aki nemrég nyitotta meg vadonatúj showroomját az Andrássy úton és kortalan ruhákat tervez, nem megszokott anyagokból testvéreknek, apukáknak de nagypapáknak is. Bemutatjuk Nagy Annamarit a GRANDPA márka alapító-tervezőjét.

A GRANDPA a kortalan öltözködést tűzte zászlajára. Mutathat jól akár ugyanaz a ruhadarab egy fiatal srácon, mint egy hatvan plusszos férfin? 

Igen! A GRANDPA ruhák klasszikus vonalait a szokatlan részletek, a választott anyagok együttese teszi maivá, erősítve viselője karakterét, korra való tekintet nélkül. Például az unwashed JOE11 nadrág fazona és anyaga (raw denim) hozzáidomul viselője testéhez, életviteléhez, akár breakeljen, főzzön vagy épp könyvet írjon benne.

Valamint úgy gondolom, ami közös a fantasztikus GRANDPA férfiakban, hogy tagjai egy előre tekintő, szabad, kortalan társadalomnak, akik egy allűrmentes világban élnek.

Nemrég saját showroomot nyitottál az Andrássy úton. Jobb helyet nem is találhattál volna! Hosszú út áll mögötted? 

Nem volt könnyű megtalálni ezt a helyet, viszont megérte a kitartás. Miután 2016 januárban haza költöztem Párizsból, ahol az egyetemi tanulmányimat végeztem, eldöntöttem, hogy elindítom a márkát, április 6-án volt az első event, ami nagyon jó visszhangot kapott. Viszont ekkor még nem volt meg a showroom, szóval egy parkolót béreltünk ki és egy hatalmas kamion volt a látvány, valamint maga a ‘showroom’. Nagyon jól nézett ki. Majd nem sokkal később találtam rá a mostani székhelyre, ami az Andrássy út 10.

Hogyan látod a magyar férfiak divathoz való hozzáállását?

Nagyon változó. Vannak, akik az állandóságra és megbízhatóságra mennek. Könnyű, egyszerű és mindig elérhető legyen ugyanaz a fazon, kicsit talán nehezebben kísérleteznek. Viszont sokan próbálkoznak és keresik az újdonságot, követik az aktuális trendeket. De egy nagyon szűk réteg az, aki egyszerűen csak magától értetődően mindig, mindenkor érzi a jót.

A rózsaszín is lehet férfias? 

Nem használom a rózsaszínt. De lehet, hogy egyszer majd fogom.

Szerinted milyen darabokból áll az “ideális” nagypapa ruhatára?

Classic cut és wide leg jeans, fehér póló, klasszik ing és egy klasszik, hosszú gyapjú kabát, ha jönne a hideg, esetleg egy bőrkabát.

Nagyon tetszik a ruháidnál az anyagválasztás. Itt mit tartottál szem előtt? 

A GRANDPA nem trendkövető márka. Sokkal inkább a saját érzéseimen és világomon alapul az anyagok választása, szabások kialakítása. Nyilván az elsődleges szempont, hogy természetes anyagösszetétele, masszív vagy éppen finom szövése legyen, de ami talán a legfontosabb, hogy a férfi karakterét erősítse, támogassa.

Miből merítesz inspirációt egy új kollekció megtervezésekor? 

Munkaruha, szakma, hivatás és hitvallás. Férfi ereje, gondolata, lustasága, családi, baráti, szerelmi és szeretői kapcsolatai.

Tervezel akár női kapszulakollekciót is a jövőben?

Nincs tervbe véve, viszont a GRANDPA ruhák nagyon jól állnak a nőknek is. Én is gyakran hordom őket. Most is az van rajtam., egy LORI jumpsuit a GRANDPA BASIC line-ból.

Fotó: Hencz Péter