Down-szindrómás modell a New York-i Divathéten

2018. augusztus 28.
Szeptember 8-án újabb Down-szindrómás modell szerepelhet a világ egyik legfontosabb divateseményén. A spanyol Marian Avila kétségkívül a New York Fashion Week legnagyobb sztárja lesz.

A divat világa élen jár a másság társadalmi elfogadtatásában. Szerencsére. A spanyol lány nem az első Down-szindrómás lány a kifutón.  Down-szindrómás nő először 2015 februárjában lépett a kifutóra New Yorkban: Jamie Brewer ismert aktivista és színésznő Carrie Hammer bemutatóján. Őt követte 2015 őszén az első Down-szindrómás modell, Madeline Stuart az FTL Moda bemutatóján. Az ausztrál modell azóta igazi sztár lett, két éve modellkedik, és tavaly saját divatmárkát alapított.

Jamie Brewer

Madeline Stuart a New York Fashion Week kifutóján

Most azonban Marian álma válhat valóra. Kiskora óta modell szeretett volna lenni. A 21 éves lány modellkarrierje két éve kezdődött Madridban. Hazájában már több rangos eseményen részt vett, de a New York Fashion Week kifutóit is meghódítani, nagy álma volt.

Az álmát tulajdonképpen a divathét modell-koordinátorának lánya, Kenzie Dugmore váltotta valóra. A 14 éves amerikai lány Facebookon kereste meg Mariant és ajánlotta fel neki a lehetőséget. Kenzie egyébként maga is modellkedik, modellversenyt is nyert, ahol két ügyet kellett választania, amelyeket képvisel a világban. Az egyik az iskolai bántalmazás elleni küzdelem lett, a másik a Down-szindrómások védelme, segítése. A fiatal lány közbenjárásával Marian szeptember 8-án lép kifutóra a New York-i Central Park Hotelben, Talisha White gálaruha kollekciójának modelljeként.

„Mindenki más, de mi mind egyenlőek lehetünk. Törekednünk kell arra, hogy különlegesek legyünk, és kövessük az álmainkat, és haladjunk az útunkon, ahogy én teszem” – vallja Marian.

instagram.com/marianavilamodel

Fotó: Profimédia – Red Dot Forrás: euronews.hu