5 kedvenc kollaborációnk magyar tervezőkkel

2018. október 13.
Minden szezonban örömmel várjuk, vajon milyen újdonsággal rukkolnak elő a hazai tervezők az adott időszakban. Amikor azonban a legújabb kollekció egyúttal egy másik márkával közös kollaborációt is tartogat, minden még izgalmasabb lesz! Cikkünkben most bemutatjuk 5 magyar designer 5 különleges együttműködését, köztük a legfrissebbekkel és azokkal, amelyek az idők során a kedvenceinkké váltak!

1. NANUSHKA + LIBERTY

Sándor Szandra on-trend márkáját mára már senkinek sem kell bemutatnunk – a New York Fashion Week és a Los Angeles-i pop up store után a nemzetközi sikerek új fejezetét nyitja most meg a Liberty Londonnal közös minikollekció piacra dobásával. A brit történelmi luxusáruház virágos printjei díszítik Nanushka ikonikus ’Hide’ pufidzsekijét, így a modern, must-have darab egy kis vintage hangulattal fűszerezve még izgalmasabb külsőt nyert.

2. ABONYI ALMA + DOVE

A szeretett szépségápolási márka, a 60 éves Dove idén ősszel nagy örömünkre egy magyar tervezővel kollaborált. Az extravagáns alkotásairól ismert Abonyi Alma tervezte meg az „Önbizalom-táskát”, vagyis a márka jegyeit és üzenetét hordozó, elegáns vonalvezetésű darabot, melynek célja, hogy a viselésével még magabiztosabbnak érezzük magunkat. A táskát akár a Te is könnyedén megnyerheted még október 31-ig, a részleteket megtalálod az unileverjatek.hu/dove oldalon!

3. KELE CLOTHING + AUTISTIC ART

A Kele Clothing még 2014 decemberében jött ki az egyik legkedvesebb együttműködéssel. A kötött darabokat árusító brand az Autistic Art márkával készített egy kapszulakollekciót – a fehér, basic pulóvereken autizmussal élő fiatalok rajzaiból készült mintákat láthattunk. Ezek a rajzok mind a Mosoly Otthon Alapítvány lakóotthonok művészeti, fejlesztő foglalkozásain születtek. A pulcsikból befolyó összeg az alapítványhoz került, tehát a megvásárlásukkal ezeket a művészetterápiás foglalkozásokat, és az alkotókat támogathattuk. Az Autistic Art önkéntesével ITT olvashatsz interjút!

4. YKRA + MADÁRTANI EGYESÜLET

Az Ykra októberben debütáló, legújabb hátizsák és kiegészítő kollekcióját a Bakony ihlette, az új darabok kapcsán a Madártani Egyesülettel fogott össze. A kollaboráció eredményeképpen a vásárolt termékek mellé most egy-egy kitűzőt kapunk, amelyek a Bakonyban őshonos madarakat ábrázolják, a jelvények adományértéke (500 Ft) az egyesülethez kerül.

5. JE SUIS BELLE + DOLLÁR PAPA GYERMEKEI

Az izgalmas, dúsan díszített ruhákat tervező Je Suis Belle szereti feszegetni a divat határait, kollekcióik kapcsán mindig találkozunk egy-egy formabontó elemmel (legyen az egy olyan kampánysorozat, ahol hétköznapi nők állnak modellt, vagy együttműködés Veszprémi Gabriella táskatervezővel, aki alufólia hatású kiegészítőket álmodott meg a ruhákhoz.) Mi most a Dollár Papa Gyermekei színház műhellyel közös produkcióikat említenénk meg, melyek mind nagy sikert arattak!