MCFD2018: AWARE by PRINTA, WYHOYS, LAZLO, ALMA VETLÉNYI ökotour

2018. november 07.
A Marie Claire Fashion Days-en olyan magyar tervezők is bemutatkoztak, akiknél az egyik legfontosabb alkotói szempont, hogy a divat organikus, hulladékmentes és fenntartható legyen.

ALMA VETLÉNYI

Alma kollekcióját személyes emlékei inspirálták: saját gyerekkori ruháinak forma- és színvilágát  dolgozta fel és értelmezte újra dekonstruktív módon. Hernyóselyemből és pamutból készültek a színpompás szettek, a szabászati hulladékgazdálkodást is figyelembe véve.

15 fotó megtekintése

AWARE by PRINTA

A Walking Distance kollekció a természetben született, és a környezettudatos utazás fontosságára hívja fel a figyelmet: fedezzük fel a környékünkön található helyeket, gyalogoljunk, fussunk, sétáljunk, kapaszkodjunk fel egy sziklára, ugorjunk át egy patakot! Ebben a szellemben az alapanyagok helyben készített és talált textíliák és vintage kelmék, amelyek környezetbarátak és kényelmesek. Különleges szabásvonalak és kézzel szitázott minták teszik őket egyedivé, a színek az esti égboltot és a ragyogó napsütést idézik.

20 fotó megtekintése

LAZLO

A Lazlo márka ruhái 2012 óta kimondottan szabászati hulladékból készülnek: így környezettudatosak, ezzel védik a környezetünket. A 2019-es tavaszi–nyári kollekció a One nevet viseli: a modellek ugyanis méret nélküliek (tehát one size-ok). A szabásminták letisztultak és a zero waste-elvet követik: úgy vannak szerkesztve, hogy ne legyen leeső szabászati hulladék. A textilminták fotóprintek, amelyek különböző élethelyzeteket vagy éppen manipulált textileket jelenítenek meg.

9 fotó megtekintése

WYHOYS

Pápai Lilla legújabb kollekciója a felelős állattartásra szeretné felhívni a figyelmet. Az organikus pamutból készült kötött, valamint az OEKO-TEX nyomott bambuszselyem ruhadarabok, a sportos, mégis elegáns outfitek nyugalmat, egyszerűséget sugallnak. A színvilág a kutyákat idézi meg, így jellemzőek a természetes, meleg, natúr színek valamint a pasztell rózsaszín.

9 fotó megtekintése