Mediterrán mesevilág dukál a Chanel új kollekciójának

2019. január 24.
A Chanel mediterrán kertté varázsolta a párizsi Grand Palais-t a ruhaköltemények számára.

A Dior cirkusz inspirálta couture-kollekciója után következzen másik kedvencünk, a Chanel. Ha két dologban biztosak lehetünk, akkor az az, hogy a Chanel haute couture ruhák gyönyörűek lesznek és részletgazdagok, valamint hogy a stáb a bemutató helyszínét teátrális díszletté varázsolja. A 2019-es tavaszi-nyári haute couture kollekció bemutatóján sem történt ez másként.

Az 1950-es évek füstös Párizsa után a 18. század impozáns francia kertjeit inspirálták ezúttal Karl Lagerfeldet, a divatház „varázslóját”. A virágok – mint ahogy azt a háztól szintén megszokhattuk – ismét fontos szerepet játszottak: a kollekció központi elemét képezték hímzések, festések, csipkék mintáiként és még kerámia formájában is megjelentek hajékszerekként. A színpalettát pasztellrózsaszín, zöld és égkék jellemzi, amelyet fekete, fehér, tengerészkék és irizáló arany valamint ezüst egészít ki. „Ez egy derült, eszményi, időtlen kollekció, ami abszolút a mostról szól, új formákkal” – mondja Karl Lagerfeld. A Chanel-ház egyike azoknak, akik elképesztő kézimunkával készítik az haute couture kollekciókat és őrzik a tradicionális műhelyek örökségét.

A női testet kecsesen vagy éppen karakteresen körülölelő sziluettek a volumennel is önfeledten játszanak. Központi elemként egy olyan szabászati bravúr jelenik meg, ahol a ruha kifordításával játszott a Chanel. Ha pedig figyelmesen szemügyre vesszük a darabokat, felfedezhetünk egy lélegzetelállító szövetet, amin a zsinórozás szinte beleolvad az anyagba. Hagyománynak számít az is, hogy a show-t egy menyasszonyi ruha zárja, idén minden eddigi szabályt felrúgtak: a modell a fátyol alatt ugyanis egy hímzett fürdőruhát viselt úszósapkával.

Beszéljenek inkább a meseszép képek helyettem, kattints a galériára a leglátványosabb darabokért!

10 fotó megtekintése

Fotó: Chanel/Olivier Saillant, Vittorio Zunino