Akkor sem kell visszafogni magunkat, ha kicsi a mellünk

2019. február 24.
A kis mell régóta komplexusok és kisebbségi érzések forrása, pedig egyáltalán nem kellene annak lennie! Bár a kis mellben semmi szégyellnivaló nincsen, néhány öltözködési tanáccsal még előnyösebbnek hathat, ha mégis zavarna minket.

Hangsúlyozzuk a pozitívumokat

Mindig a nagy mell testesítette meg a nőiességet, a kicsit pedig inkább szégyellnivalónak tartottuk, sőt komplexusokat is okozott. Ennek azonban Kate Moss óta vége, ez alól a nyomás alól is felszabadultunk. Mi több kifejezetten szexinek is érezhetjük magunkat. A vékonyabb testalkatnak ugyanis több előnye is van: finomabb a fejtartás, törékenyebb a váll vonala, kifinomultabb a mell formája. A test arányai ily módon nagyon szépek, és nem tudunk túlzásba esni a stílustrükkökkel, legyen az szupermély dekoltázs, áttetsző ruhaanyag vagy extrémen fiús stílus.

Amit kerüljünk

Bár szinte minden megengedett az öltözködésben, azért van egy-két dolog, amit inkább kerüljünk: például a túl szűk felsőket, amelyek inkább lelapítják a kis mellet ahelyett, hogy hangsúlyoznák. Egy másik ilyen darab a szivacsos melltartó, ami már egyébként is a múlté kellene hogy legyen. Jobban szeretjük utódját, a push-upot, amit pulóver alatt vagy szűkebb pólóval tudunk hordani. Egyszerű, de nagyszerű.

Amit szeressünk

Jól áll, ha kicsit lezserebb vékony, kötött pulcsikat hordunk szép nyakkivágással, vagy szintén lezser blúzokat, hanyagul begombolva. Kopott farmerrel párosítva garantált a hatás. Ha ki kell öltöznünk, miért is ne hívnánk föl a figyelmet a hátunkra egy nyitott hátú ruhával?

Fotó: Profimédia – Red Dot