5 bevált tipp a mellek megereszkedése ellen

2018. március 05.

Profimédia – Red Dot

Az álltól a mellbimbóig terjedő bőrfelület valóságos „természetes melltartó”, de mivel sérülékeny, a kor előrehaladtával, súlyunk változásával és az esetleges terhesség(ek) miatt változik. A tartóizmok erősítésére íme a Clarins jó tanácsai.

• Erősítsünk:
1. gyakorlat: Az íróasztal mögött ülve keresztezzük a karunkat és tegyük az asztalra. Naponta váltogassuk, hogy melyik karunk van alul. Lélegezzünk mélyeket, majd nyomjunk erősen a kezünkkel és tartsunk ellent a karunkkal. Ezt végezzük el naponta 20-szor.

2. gyakorlat: Tegyük egymásra a két öklünket magunk előtt, a gyomrunk magasságában. Nyomjunk erősen lefelé és ezt tartsuk 10 másodpercig. Ezt végezzük el naponta 10-szer, felcserélve a két öklünket.

• Ússzunk: ez a legjobb gyakorlat a mellek feszesítésére. Koncentráljunk a hátúszásra, akkor biztos, hogy a gerincünket egyenesen tartjuk a mozgás közben.

• Használjuk ki a hideg vizet: a zuhanyzást mindig hideg vízzel fejezzük be, úgy, hogy a zuhanyfejet körkörösen mozgatjuk a mellünk előtt. Ne nagyon áztassuk magunkat forrú vizes fürdőben, mert az elernyeszti a szöveteket.

• Válasszunk megfelelő melltartót: legfontosabb funkciója, hogy úgy tartsa a mellet, hogy közben nem nyomja össze – azaz ne hagyjon nyomot se a hátunkon, se a mell alatt. A melleknek valamennyire kell tudniuk mozogni is a melltartóban.

• A mell masszírozása. Ehhez ne az alap testápoló krémünket használjuk, hanem inkább olyat, ami lifting hatású, azaz koncentráltan vannak benne jelent a feszesítő anyagok. 1-1 percig masszírozzuk be a melleinkbe oly módon, hogy először nagy nyolcasokat írunk le a kezünkkel a két mell körül, középen keresztezve, majd masszírozzuk meg magát a mellet, ami így napról napra domborúbb, a bőrünk felszíne pedig bársonyosabb lesz.