Sebtapaszból kihajtó virágok mesélnek a feldolgozásról

2019. március 03.
Bottka Rebeka fotós Eke Angéla színésznőt kérte fel legújabb fotóanyagához, hogy frissen vágott virágokat viseljen egy egészen rendhagyó módon.

A színésznőnek és fotósnak ez volt az első közös munkája, de a találkozásból mindketten profitáltak: „Mivel egy saját projektet is terveztem egy hasonló, virágos koncepcióval, így abszolút magaménak éreztem a tematikát, és nem csupán egy félkérést láttam benne. A performatív fotózásokat kedvelem, a virágokkal való játék pedig különösen inspirálóan hat rám. A növények törékeny és különleges kellékként működnek, ezáltal egyfajta alázatot és elmélyülést követelnek.
A saját installációmban a sebtapasztok alól kihajtó virágok a fájdalmas történések feldolgozását, pozitív kimenetelét szimbolizálják. Emellett az újjászületés jelképei, amelyek a tavasz közeledtével kifejezetten aktuálisak. A közös ötletelésen túl Rebeka konkrét fotóterveit is örömmel teljesítettem” – meséli Angéla.

„A tavasz közeledtével szerettem volna egy olyan beauty-fashion anyagot fotózni, ahol a főszerep a virágoké. Ennél a projektnél, az éppen szezonális virágokkal dolgoztunk, amit Torkos Rita virágkötő szerzett be. Sminkesként pedig csodálatos összhangot teremtett a naturális sminkjével és a virágok különleges felhelyezésével Angéla arcán. Ezt a fotósorozatot a virágok különleges elhelyezésével és képkivágásokkal szerettem volna egyedibbé tenni. Modellemre, Eke Angélára, úgy esett a választásom, hogy szerettem volna egy olyan ismertebb személlyel együtt dolgozni, akinek ismeretsége ellenére, mégis megmaradt természetes, egyszerű, naturális, természethű személyisége, aki ezáltal beleillik ebbe a projektbe” – mesél a koncepcióról Rebeka.

3 fotó megtekintése

A sorozat további képeiért kattints a galériára!

Fotó: Bottka Rebeka
Modell: Eke Angéla
Smink, virág: Torkos Rita