Három kihagyhatatlan kollekció a Paris Fashion Weekről

2019. március 07.
Költészet a ruhák belsejében, szubkulturális olvasztótégely és a modern klasszikus: következzen három kollekció Párizsból, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni!

A Dior, a Chanel és három másik kivételes, párizsi őszi-téli kollekció után következzen ismét három olyan, meghatározó márka 2019-es őszi-téli kínálata (és galériákban a legkarakteresebb darabjaik), amelyet érdemes ismerni.

Pierpaolo Piccioli vitathatatlanul korunk egyik legjobb tervezője: a Valentino kollekciói nemcsak gyönyörű ruhákkal, de művészeti utalásokkal is tele vannak. A printeket egy neoklasszikus szoborról mintázták, rózsák indáiban és költészetben is bővelkedett a show: látható helyeken, de a ruhák és kiegészítők rejtekében is, amelyek a viselőjüknek suttognak csak. Tüllcsodáktól és gyönyörűen szabott-díszített daraboktól hemzseg a kollekció. A színpalettán vibráló fukszia, élénk narancsok és erőteljes zöldek is megjelennek. A kalapokkal pedig sikerült egészen megbarátkoznunk!

9 fotó megtekintése

Az Hermés kollekciói mindig a visszafogottságukkal és a legkifogástalan minőséggel, a letisztult részletekkel gyönyörködtetnek. Feketék, barnák és izzó narancsok, valamint a divatház történelmére utaló lovas jegyek jelennek meg a márka legújabb kollekciójában, amely most is a minőség mindenek felett üzenetét és a konzervatívabb irányvonalat képviseli. Nadège Vanhee-Cybulski, a márka női vonalának tervezője ismét egy klasszikus, de közben modern kollekciót küldött a kifutóra. Imádjuk a bőrsortokat és a ceruzaszoknyákat, ezekben életünk végéig eléldegélnénk, a leheletfinom szegecsdíszek és finom minták pedig játékosságot csempésznek a letisztult darabokra. Az övtáskák is egytől-egyig jöhetnek!

8 fotó megtekintése

Nicolas Ghesquière kiindulási pontja a Centre Pompidou, Párizs híres kortárs múzeuma és az épülettel szemközti tér volt, amely a legkülönfélébb „törzsek” gyűjtőhelye, egyfajta olvasztótégelye. Ezt a sokszínűséget hűen tükrözi a Louis Vuitton 2019-es őszi-téli kollekciója, amelyben számtalan „közösség” és azok szabad önkifejezése jelenik meg. Hangsúlyosak a ’80-as éveket idéző fodrok és jellegzetes vállak, valamint a puffos ujjak. Megjelennek sakktáblakockák, de virágminták, és sportos, szinte futurisztikus elemek is. A szegecsek mellett flitteres, csillogó felületek is helyet kaptak a patchwork-részletek mellett: ez így soknak tűnik így egyszerre, de ha megnézzük, a kollekció mégis koherens egész és így kerek – ahogy a világ is, a maga sokszínűségével.

9 fotó megtekintése

Fotó: Profimédia – Red Dot