Vetlényi Alma: divattervező a rasszizmus ellen

2019. március 22.
Vetlényi Alma új kollekciójának központi gondolatát a színek, a színek harmóniája, együtthatása, egyenrangúsága adja. A ruhák színe kapcsán pedig egy fontos és aktuális kérdésre: a rasszizmusra és az ellene való fellépésre is felhívja a figyelmet.

Világszerte március 21-én tartották a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napját, aminek időpontját az ENSZ 1966. október 26-án jelölt ki először. A rasszizmus elleni világnapon a különféle emberjogi szervezetek mindenütt megemlékezésekkel, demonstrációkkal fejezték ki a faji megkülönböztetés, a kirekesztés és elnyomás elleni tiltakozásukat. „Én a ruháimmal, pontosabban a ruháim színvilágával tüntetek a rasszizmus ellen – mondta Vetlényi Alma. – Számomra mindegyik szín egyformán értékes és fontos, miként az emberek között sem tehetünk különbséget a bőrszínük alapján.”

Az Alma Vetlényi márka a kezdetek óta bátran tematizál valódi, égető problémákat; nem csupán a fenntartható divat, a gyártás és fogyasztás ökológiai vonatkozásai, de súlyos társadalmi kérdések is foglalkoztatják. Kollekciójával, személyes hitvallásával ezekre próbálja felhívni mások figyelmét. Ezúttal a rasszizmus ellen harcol!

Kampány: White Rabbit Budapest