Kedvenc helyünk a héten: MARGOT Budapest

2019. március 27.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Legújabb törzshelyünk ezen a héten ismét egy pesti concept store, ahol kedvelt tervezőink kollekció közül válogathatunk gyönyörű nappali fényekben – már, ha jókor érkezünk – egy elegáns angol agár, Carlo társaságában.

Daubner Anna, Visy Dóri, Oláh Anna és Vecsei Zsófi a Paulay Ede utcából kicsit közelebb költöztek a Dunához, és újabb üzletet nyitottak, ezúttal Nagy Annamarival, a Grandpa tervezőjével kiegészülve. A világos, tágas üzlethelyiséget az Irányi utcában, a Ferenciek terétől két percre találjuk, az ötödik kerület romantikus miliőjében.

„Nem volt kérdés, hogy kivegyük-e az üzletet, amikor rátaláltam egy ingatlanokat hirdető oldalon. Amint megkötöttük a szerződést, rá egy hétre már el is kezdtük az átalakítást, egy hónapon belül pedig megnyitott a Margot” – meséli Daubner Anna.

A sarki üzlet egyik legszerencsésebb adottsága a hatalmas ablakokon beáradó napfény, ami úgy világítja meg a táskákkal, kalapokkal és ékszerekkel telerakott falakat, mitha egy múzeumban lennénk. Csupán annyi a különbség, hogy itt a bármit felpróbáhatunk, megvásárolhatunk, sőt ha szerencsénk van, éppen az adott darab tervezője vár minket aznap a boltban, így akár a véleményét is kikérhetjük.

Néha Carlo és Aliz, Anna két kiskutyája is megfordul a Margotban, velük teljes igazán a csapat. Nagy Annamarival a concept store többé nem csak minket, női vásárlókat – és a „Dóri Visy vőlegényeket” – célozza meg, a Grandpával mostantól mindkét nem kipipálhatja a kívánságlistája top darabjait.

14 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

A textúrák sokszínűségét illetően sincs hiányérzetünk, Anna Amélie szőrös hátizsákjaitól kezdve, a Vecsei Millinery bársony  és filckalapjain át a Grandpa bőr ingekig szinte minden anyagból találunk valami szezonálisat és frisset a ruhatárunkba! Persze én sem tudtam megállni, hogy üres kézzel jöjjek el: ahogy felpróbáltam az egyetlen Anna Daubner mályva színű műszőrmét, le sem tudtam venni magamról. A legjobb érzés, hogy ilyen biztosan csak nekem lesz a világon, de ez nem számít rendhagyónak, ha a Margot-ban vásárolunk! Szuper érzés volt szert tenni első tervezői darabjaim egyikére, amiért megérte gyűjtögetni, és kihagyni a fast fashion leárazást. Már csak ezért az érzésért is érdemes ellátogatni az Irányi utcába.

Kiknek ajánljuk: aki követi és szereti az öt lány legújabb kollekcióit, ebből adódóan a különleges és egyedi darabokat.

Árfekvés: ékszerek már 9500 Ft-tól kaphatók, bővebb információért látogassatok el a tervezők weboldalaira.

Mikor: ha tehetitek, egy napsütéses tavaszi délelőtt, egyébként hétfőtől péntekig 12.00-20.00-ig, szombaton 11.00-től 17.00-ig várnak mindenkit szeretettel.

Ezen a héten pedig különleges workshopokkal és rendhagyó eseménysorozattal várnak titeket az ütletben, az A week with Margot keretein belül! 

Marie Claire plusz: az üzlet egyedülálló atmoszférája, amit egy fast fashion boltban ritkán találni meg.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi