Izgalmas együttműködések a divat világából

2019. április 05.
Az idei év sok izgalmat tartogat: ha több tehetséges divattervező, vagy egy márka és egy művész összefog, abból csak jó sülhet ki!

Lacoste & Keith Haring

A tragikusan fiatalon elhunyt képzőművész elképesztő hatást gyakorolt a divatra: Vivienne Westwood, Rei Kawakubo mellett a Coach márka 2018-as tavaszi-nyári kollekcióját is megihlették a festő pop-art és graffiti munkái. A jellegzetes alkotásaival díszített darabokat viselte korábban Madonna is, de a művész festett közvetlenül a díva Grace Jones testére is. Az ikonikus alkotó hatása egy cseppet sem halványodik: nemrég jelentette be a Lacoste márka, amit a legtöbben a legendássá vált galléros teniszpólóról ismernek, hogy együttműködik a Haring hagyatékát gondozó alapítvánnyal és egy különleges kapszulakollekcióban kelnek új életre a műalkotások. Viselhető művészet, kell ennél több?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tags for Friends. Now available #lacostexkeithharing . . . . . ©Keith Haring Foundation www.haring.com Licensed by Artestar New York

Lacoste (@lacoste) által megosztott bejegyzés,

 

A Moncler Genius projektje

A high-tech pufidzsekikről ismert Moncler márka kísérletező, új projektjének keretein belül 2019-ben kilenc új kollekció lát napvilágot. A céljuk a sokszínűség megmutatása és a különböző kultúrák közti híd építése márpedig olyan dizájnerekkel, akik teljesen más koncepciót, vizuális nyelvet képviselnek. Pierpaolo Piccioli, a Valentino világszerte ismert (és zseniális) tervezője már bemutatta a milánói divathéten a couture-darabokat, de Richard Quinn is tervezett a márkának: ő az a fiatal brit tervező, akinek a show-ján még Erzsébet királynő is ott volt, markáns printjeiről ismert. Továbbá Simone Rocha, a szintén izgalmas dizájner, és a kísérletező Craig Green, akinek az iparág legújítóbb férfiruháit köszönhetjük mostanában is az együttműködők impozáns listáját gazdagítják. Sosem gondoltuk volna, hogy kabátok lehetnek ilyen formabontóak, ugye?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

1 – MONCLER PIERPAOLO PICCIOLI. Couture that connects cultures. _ #MONCLERGENIUS #MONCLERPIERPAOLOPICCIOLI @pppiccioli @liyakebede @lemlemofficial

Moncler (@moncler) által megosztott bejegyzés,

 

A Supreme és Jean Paul Gaultier afférja

Vajon hol máshol, mint az Instagramon lebbentette le a fátylat az ikonikus streetwear brand a legújabb együttműködéséről? Az avantgárd, nemi szerepekkel előszeretettel játszó francia tervező működik együtt a márkával, akik nemrég a patinás Louis Vuittonnal karöltve is piacra dobtak egy kollekciót. Az 1994-ben alapított amerikai márka piros téglalapban található fehér logója garantáltan ismerős mindenki számára, az elmúlt években ugyanis kultikussá nőtték ki magukat. A beharangozó fotó alapján egy elég izgalmas és látványos kollekciónak nézünk elébe! Gaultier-t ismerve pedig biztosan valami botrányosra és látványosra számíthatunk!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Supreme®/Jean Paul Gaultier®. Coming soon

Supreme (@supremenewyork) által megosztott bejegyzés,

Raf Simons és Sterling Ruby

Mindezek közül a legtitokzatosabb a divattervező Raf Simons és a sokoldalú művész, Sterling Ruby együttműködése. A belga dizájner korábban a Dior vezető tervezője volt, ezután pedig a Calvin Kleinhez igazolt, a márka nemrég megszüntette a szezonális kollekciókat bemutató 205W39NYC vonalát. A két kreatív ismeretsége mély gyökerekre nyúlik vissza: a német származású, számtalan területen és műfajban alkotó Ruby már dolgozott együtt Simonsszal a Dior-nál és a CK-nál is, printek formájában. Most pedig tűkön ülve várja mindenki a következő lépést, ugyanis a művész nemrég bejelentette, hogy egy uniszex ruhákat és kiegészítőket kínáló saját márkát indít, S.R. STUDIO néven – amiben Raf fogja segíteni. A júniusi debütálásig pedig úgy tűnik, be kell érnünk ezekkel a kecsegtető fotókkal. Nagy összegben fogadnánk arra, hogy valami radikálisan új koncepciót fognak képviselni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JUNE 2019. S.R. STUDIO. LA. CA. #SRSTUDIOLACA #SterlingRuby

S.R. STUDIO. LA. CA. (@s.r.studio.la.ca) által megosztott bejegyzés,