Jótékonysági Careneval az Anker’tben

2019. május 23.
Május 25-én, első alkalommal kerül megrendezésre a Careneval segítő aukció az Anker’t-ben, mely rengeteg művészeti ág képviselőit gyűjtötte egy csokorba a jó ügy érdekében.

Tavaly nyáron kezdte el a Careneval stábja szervezni első segítő aukcióját, mely célja, hogy különféle művészeti irányokból merítve képes legyen hátrányos helyzetű fiataloknak segíteni. A tíz felkért művész szinte mind más irányból jön: van közöttük graffitis, tetováló, festő, grafikus, ékszerész, fotográfus, divattervező és képregényrajzoló is.

A rendezvény koncepciója, hogy öltöztessük vidám karneváli köntösbe a különböző zenei műfajokkal támogatott kiállítást, melynek műtárgyai még aznap este elkelnek az ott helyben szervezett nyitott aukción. Emellett a Carenevál egy adománypultot is felállít, ahova – szintén a művészek bevonásával – többféle ajándéktárggyal is készülnek, hogy azoknak is lehetőséget adjanak, akik kisebb volumenben szeretnék támogatni a kezdeményezést.

A nap teljes bevétele azon támogatandó alapítványokhoz jut, amelyek komoly problémákkal vagy sérülésekkel küzdő fiatalokkal (Bátor Tábor), szívbetegekkel (A szívbeteg gyermekek védelmében alapítvány), daganattal küzdőkkel (Együtt a daganatos gyermekekért alapítvány), szerhasználókkal (Kompánia Alter) vagy szellemi fogyatékossággal élőkkel (Lámpás 92’) foglalkoznak.

A karneváli hangulat mellett a kézművesség és a gyerekprogramok is nagy szerepet kapnak szombaton. Több workshoppal készül a Carenevál csapata, ahol az egyszerű arcfestéstől kezdve, az újrahasznosított ékszer készítésen és képregény rajzoláson át a gyermektetoválásig mindenki megtalálja a maga kedvencét. A vidám hangulatról profi DJ-k gondoskodnak majd (Gelka & Forteba, Wakacorp, Retroid, Clairvo). Este az árverés után két remek koncert (Seven Seconds In The Future, Barabás Lőrinc) zárja a napot, a koncertek között pedig artisták kápráztatják el a közönséget.