Berlin történetét eleveníti fel a Max Mara legújabb kollekciója

2019. június 07.
A német főváros történelméből inspirálódott a Max Mara legújabb, Resort 2020 kollekciója.

30 éve omlott össze a berlini fal – a Max Mara egy nagyszerű város újjászületése előtt tiszteleg. Berlin a művészetek, az építészet és a dizájn csomópontja. A Max Mara Resort 2020 kollekciójának helyszínéül az 1855-ben megnyitott Neues Museum szolgált, amelynek történetében először tartottak itt divatbemutatót: a múzeum a második világháború alatt súlyosan megrongálódott, a helyreállítás után 2009-ben nyitotta meg kapuit. A gyűjteményben értékes egyiptomi, őskori, és antik művészeti alkotások is megtalálhatóak, például az egyiptomi királynő, Nefertiti ikonikus mellszobra. De mi a közös a Max Mara tervezési filozófiájában és a Neues Museumban? Az örökség és a történelem tisztelete, a történetmesélés valamint a modernségre való törekvés.

Ute Lemper, az 55 éves német énekesnő és színésznő is a kifutóra lépett a bemutatón

A múzeum egyik leglátványosabb kiállítása a bronz kor nagyszerű fémtárgyait mutatta be, és a berlini aranykalapként ismert ünnepi sisak ihlette meg többek között az ékszertervező Reema Pachachit is, aki a Resort 2020 kollekció strukturált karkötőit, nyakláncait és fülbevalóit álmodta meg.  Az antik fémek finom ragyogása a Max Mara hibátlan kasmír és gyapjú szöveteinél is megjelenik, amelyek a homok árnyalatainak színpalettáját idézik meg. Berlin hőseit és hősnőit a márka is sajátjainak tekinti: Marlene Dietrich és David Bowie (aki az egyik legkreatívabb időszakában élt Berlinben) is nyomot hagytak a városon. Bowie és Dietrich is rajongtak a szigorú szabású zakókért, a széles szárú nadrágokért továbbá a szűk derekú trencskókért. Mindhárom klasszikus erőteljesen megjelenik a kollekcióban. A darabokat neoprimitív, nyers szélű rojtok is díszítik, amelyek szintén a múzeum gyűjteményére utalnak.

A Max Mara Berlin kabátja pedig tisztelgés a város előtt. Makulátlanul fehér, mesterien szabott és a vállait virághímzések emelik ki, amiben a meisseni porcelánokat, a német kézművesség esszenciáját is felfedezhetjük. Mindezek a Resort 2020 kollekcióban fonódnak össze: dizájn, történelem és érzések.

Kattints a galériára a kollekció darabjaiért!

16 fotó megtekintése

fotó: Getty Images, runway looks: Max Mara