Minden idők legkényelmesebb viselete, a len újra visszatér

2019. június 18.
Évezredek óta ismerjük a lent, mely még a modern öltözködésben is kiemelt helyet kell, hogy kapjon számtalan kiváló tulajdonsága miatt. A divat idén újra felfedezte magának az anyagot, melyet már az ősember is ismert.

Már az ősember is használta a vadlen rostját és magját, majd később az egyiptomiak, ókori görögök és rómaiak is felfedezték a len anyag jó tulajdonságait. Majd hála a középkori a lentermesztésnek, egész Európában elterjedt ez a nagyszerű ruhaalapanyag. A lent többek között a szép fénye, hűvös tapintása, nagy szakítóereje, rugalmassága, könnyű fehéríthetősége és színezhetősége miatt szeretjük annyira a mai napig. 

A  lenből készült ruhákat remekül párosíthatjuk más anyagú darabokkal, de fazon szempontjából is nagyon színes az idei kínálat, így minden alkat megtalálja számára a legelőnyösebb darabot. A fényes és nagyon vékony anyagú ruhákkal ellentétben a lennél egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy a rejtegetett, kevésbé kedvelt részeinket fogja kiemelni.

Egy jó helyen elhelyezett öv és egy megyfelelő hosszúságú len anyagból készült zakó jolly joker lehet a nyári öltözködésben. Míg a bohó lenfelsők vagányságot is tükrözhetnek megfelelő ruhadarabokkal párosítva. Például kombináljuk passzosabb nadrággal, sötétebb anyagokkal vagy éppen néhány árnyalattal sötétebb narancsos-bordós darabokkal, melyek egységet adnak a megjelenésnek.  

Zakó Zara 22 995 Ft, Nadrág Zara 13 995 Ft, Felső H&M 3995 Ft, Körömcipő Reserved 14 995 Ft, Táska Nini Molnar 32 247 Ft

Felső Zara 8995 Ft, Nadrág H&M 2995 Ft, Cipő Reserved 12 995 Ft, Napszemüveg Pull&Bear 2995 Ft

Ruha Zara 16 995 Ft, Cipő H&M 6995 Ft, Táska Reserved 5995 Ft, Fülbevaló Zara 3495 Ft