A Burberry és a Prada is elkötelezettek a környezetvédelem mellett

2019. július 02.
Múlt héten két nagy divatmárka, a brit Burberry és az olasz Prada is fontos bejelentést tett.

A divatmárkák sem hagyhatják figyelmen kívül a környezetünket, nekik is felelősséget kell vállalniuk: köztudott, hogy a divatipar a legszennyezőbb iparágak között van. Nemrég például az amerikai Ralph Lauren is bejelentette, hogy jelentős változásokat terveznek a fenntarthatóság és a nemi egyenlőség megvalósítása érdekében.
A Burberry amellett, hogy 2025-re szeretnének felhagyni a műanyaggal, most a kibocsátásukat vette górcső alá és a működésük során használt szenet szeretnék teljesen lenullázni, hogy 2022-re jelentősen lecsökkentsék az üvegházhatásért felelős gázok kibocsátását. Ez pedig a teljes ellátási láncukra – tehát a külföldi gyártó partnereikre is – vonatkozna.

A nejlon feltalálása óta népszerű és kétségkívül praktikus anyag, azonban korántsem környezetbarát az előállítása. A Prada nejlonból készült táskái és ikonikus hátizsákja már régóta imádat tárgyát képezik, mostantól viszont fenntarthatóbbak lesznek: a márka bejelentette, hogy a Re-Nylon projekt keretében újrahasznosított nejlonból fognak táskákat készíteni. A brand partnere ebben az Aquafil, akik az ECONYL-szálat is gyártják az óceánokból kiszedett hulladékból, például elhullajtott halászhálókból. Az alapanyag vitathatatlan előnye, hogy akárhányszor újrahasznosítható, anélkül, hogy romlana a minősége és a Prada tervei szerint ez az anyag adja majd az alapját minden nejlonból készült terméküknek 2021-re. Az eladott termékek árának egy részét fenntarthatóságra irányuló figyelemfelkeltésre fogják adományozni.  Mi drukkolunk nekik, hogy mindez megvalósuljon!

Forrás: CNN, Bloomberg

Fotó: Getty Images