Interjú októberi divatanyagunk modelljével, Elinával

2019. szeptember 15.
Olasz és orosz felmenőkkel büszkélkedhet, a modellkedés mellett politikatudományt tanul, épp mesterképzésre készül. Októberi divatanyagunk modelljével beszélgettünk.

Hogyan és hány évesen indult a modellkarriered?

21 éves voltam és azt kell mondjam, nagyon véletlenszerűen. Az anyaügynökségem, a The Roster látott meg az Instagramon és meghívtak Budapestre, hogy személyesen találkozzunk. Rövid de nagyon intenzív út volt.

Mi a legjobb és mi a legrosszabb a munkádban?

Az biztos, hogy a legjobb az, hogy keresztbe-kasul beutazhatod a világot, olyan helyekre is eljuthatsz, amire sosem gondoltál volna, embereket, nagyszerű művészeket ismersz meg különböző kultúrákból.  Ami a legrosszabbat illeti, szerencsés vagyok, sosem volt rossz élményem. De ha általánosságban kéne említeni, vannak persze olyan elvárások ebben a szakmában, amik károsak lehetnek, különösen a fiatalok számára.

Melyik volt a legérdekesebb kultúra vagy ország, ahova eljutottál?

Egyértelműen Japán. Imádom a japán kultúrát, hogy milyen tisztelettel viseltetnek egymás és a környezetük iránt, az érzékenységüket, amivel a körülöttük lévő valóságot észlelik, legyen az materiális vagy sem.

Van olyan álommunka, amire vágysz?

Közel állna hozzám, ha képviselhetnék egy fenntartható bőrápolási márkát, vagy olyan céggel dolgozhatnék együtt, aminek tisztelem az etikus üzletpolitikáját.

A divatanyagot az októberi Marie Claire-ben találod!

Ha jól hallottam, politikatudományt tanultál az egyetemen, ráadásul igen specifikus témában.

Igen, egy évvel ezelőtt diplomáztam, most a mesterképzésre szeretnék bejutni „Nemzetközi összefogás és Emberi Jogok” témakörben (drukkoljatok!).

Mik a terveid a diplomáddal?

A menekültek problémáival szeretnék foglalkozni és részt venni olyan projektekben, amik a könnyebb integrációjukat segíti, valamint szabadságukat és biztonságukat erősíti – igen, ezek nem „új” dolgok, de őrizni és be kell tartani őket nemcsak az olasz alkotmány, hanem a nemzetközi egyezmények tükrében is.

Olasz és orosz családból származol. Mi a tipikusan olasz vagy orosz benned szerinted?

Az olaszt mondanám az anyanyelvemnek, de beszélek oroszul és angolul is. Abszolút orosz vagyok, amikor komolyan kell venni dolgokat és felelősséget kell vállalni, de teljesen „olaszosan”, azaz lazán kezelem a szabályokat és terveket. És persze a konyhában is abszolút olasz vagyok.

Nézd meg a galériánkat!

13 fotó megtekintése

8 villámkérdés:

Az első dolog, amit felkelés után csinálsz: Sok-sok vizet iszom.

Könyv, amit utoljára olvastál: Állatfarm Orwelltől.

Dal, ami most folyamatosan megy a telefonodon: A Manu Chaótól a Denia.

Macska vagy kutya: Minden állatot egyformán szeretek.

Néhány pont a bakancslistádról: Nincs bakancslistám!

Ha lehetne egy kívánságod: Oh, akkor az, hogy bejussak a mesterképzésre!

Egy bölcs gondolat az emberiségnek: „I’ll tell you ’bout a secret I’ve been undermining every little lie in this world come from dividing” – egy sor a Truth című dalból (Alexander)

Egy mondat földanyánkhoz: Bárcsak láthatnád, hogy a sok rossz emberi döntés miatt olyanok élete is veszélyben, akik nem tehetnek erről és sosem volt szándékukban, hogy téged bántsanak.

Modellügynökség: The Roster management