Megjelent az októberi Marie Claire

2019. szeptember 12.
55 oldalas szépségmelléklettel jelent meg az októberi Marie Claire. Címlapon az angol Cara Delevingne szupermodell és színésznő, nagyinterjút Kovács Lehellel készítettünk, és utánajártunk annak is, hogyan oldják meg a legjobb éttermek, hogy szinte maradék nélküli konyhát vigyenek.

Az idei Beauty Extra mellékletünkben igyekszünk minden segítséget megadni ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. Olvasmányos anyagok, praktikus sminktippek és tesztek is szerepelnek az 55 oldalas mellékletben, amelyet – a magazint megfordítva – hátulról kezdtünk el.

Címlapsztárunk, Cara Delevingne a világ egyik legkeresettebb szupermodellje, ráadásul hollywoodi karrierje is szépen ível felfelé.  Különc, beszédes, és ha úgy érzi, egy kérdésre nem ad kellőképp szórakoztató választ, akkor úgy káromkodik, mint Hugh Grant a Négy esküvő és egy temetés című filmben – írja róla az interjúnk szerzője.

Mi mindig főszerepet osztanánk rá, bár a szereposztók sokszor nem a főhőst, hanem annak barátját látják benne, ezt az interjút és fotózást is régóta terveztük már Kovács Lehellel. Aki bekapcsolja a tévét, a Drága örökösök című sorozatban láthatja, aki pedig inkább a színházat választaná, állandó munkahelyén, a Katona József Színházban keresse.

Mit csinál egy kamionos, amikor nem vezet? Hol eszik, alszik és pisil? Milyen szórakozásra van lehetősége, és mi az a négykezes? Szerzőnknek kényelmes hálófülkékről, mamuszokról, görög narancsfarmokról és parkolókban sült palacsintákról meséltek nők, akik kamionsofőrként dolgoznak.

Az idei labdarúgó-világbajnokságot az amerikai válogatott nyerte ugyan, ám ezt a győzelmi hatósugarat ki lehetne terjeszteni azokra a lányokra, akik ma még talán meg sem születtek, de majd egy olyan világban nőhetnek fel, ahol a most még létező sztereotípiák nem akadályozzák meg őket a kiteljesedésben – ha történetesen úgy gondolják, akkor a focipályán.

Mi a különbség az egyre többet hallott klímaszorongás és az ökogyász között? Min mennek keresztül, akik fokozottan érzékenyek a témára? A kulcs az úgynevezett ökológiai énben keresendő.

Az öko témánál maradva csúcskategóriás éttermeket kérdeztünk arról, mit tesznek azért, hogy minél kevesebb maradék végezze a kukában, és hogyan segítik a rászorulókat, akik amúgy sosem kóstolhatnák meg a főztjüket. Tudatos séfek, felelős tulajdonosok és önkéntesek közösen dolgoznak egy fenntarthatóbb rendszerért.

Divatanyagunk „monokrómban” készült – a szezon trendszínei közül elég egyet választani, és azt aztán minden mennyiségben viselni. De ajánlunk változatos színű és fazonú kabátokat is, a szerkesztőség tagjai mutatják meg kedvenceiket.

Úti célunk ebben a hónapban Albánia, gasztró rovatunkban pedig a birsalma jutott főszerephez.