Itt az ATLO és a Printa kollaborációja

2019. szeptember 20.
Két különleges póló született az Átlátszó grafikai csapata és a magyar ökomárka, a Printa együttműködésében.

A kollekció két úttörő magyar csapat együttműködésével jött létre. Az Átlátszó grafikai csapata, az ATLO az első olyan különálló szerkesztőségi projekt, amely kifejezettem adatalapú médiatartalmak készítésére specializálódott. A Printa pedig Magyarország első környezettudatos márkája, egyedi tervezésű termékeiket fenntartható alapanyagokból és módszerekkel gyártják.

A kollaboráció eredménye két limitált szériás póló, amelyek mintái az ATLO infografikáira épülnek, így nem csupán képileg, de tartalmilag is izgalmasak. Az első póló Magyarország összes települését és épületeit összekötő, több mint 200 ezer kilométernyi úthálózatát mutatja be; a második grafika összehasonlítja, hogy a magyar megyeszékhelyek beépítettsége és lakosságszáma hogyan alakult az 1780-as évektől napjainkig.

A pólók organikus pamutból készültek, kizárólag megújuló energia felhasználásával. A minták pedig kézi szitanyomással, vízbázisú festékkel kerültek rájuk a Printa műhelyében. A kollekció a Printában elérhető, a vásárlással az ATLO munkáját is támogatod.

2 fotó megtekintése