Celeni 2019. őszi-téli kollekció

2019. szeptember 26.
A celeni 2019-20-as őszi-téli kollekciójának inspirációja a Magyar Korona, amely már önmagában hordozza kollekciónk összes fő színét, formáját és részleteit.

A korona egy felső és egy alsó részből áll, melyet gyöngyök, színes drágakövek és zománc képek díszítenek szentekről és királyokról. Mintáikat az ikonok ruháin megjelenő motívumvilág inspirálta, melyeket Olaszországban printeltünk és a téli időben jó kiegészítései lesznek a Celeni Nő gardróbjának.

A gyöngyös részletei a koronának és a keretes szerkezet, mely körbeöleli az ikonokat, szétszbontva, újraéled a ruhákon megbújó részletekben. Ezek mind kézzel készülnek a derék és mandzsetták vonalán, valamint néhány ruhán, pólón és blézeren.

Amikor a koronára nézünk, akkor az arany szín a legszembetűnőbb, melyet egy mustár arany színnel reflektálunk a kollekció darabjain. A bizánci képek keretes szerkezete súlytásként, a drágakövek pedig bordó és kék kövek formájában jelennek meg.

Számunkra egy nagyon kedves és az első felfedezett rászlet a megfordított szív motívum, mely Géza Fejedelem ruháján is megjelenik. Nagyon fontos küldetés volt a Szent Korona szépségét megjeleníteni, de ugyanakkor a díszes inpsiráció ellenére hűnek maradni a Celeni visszafogott, letisztult stílusához, amely sosem túl díszített, inkább a bélésekben és a részletekben rejti a történetet.

A kollekcióban az eddiginél még nagyobb hangsúlyt fektettünk a természetes anyagok használatára, mely a viszkóz, a selyem és a gyapjú, valamint a pamut.A Magyar Korona nem csupán egy egyedülálló műalkotás, nagyon sok spirituális történet veszi körül. Ezek közül talán a legismertebb az, hogy a magyar királyokat a korona választotta és nem fordítva. Királyaink csak akkor válhattak legitim uralkodóvá, ha ezzel a koronával koronázták meg őket.

48 fotó megtekintése

Ezt az üzenetet elrejtettük a ruhák belsejében is, hogy a külföldi vásárlók is megismerhessék, akik nem találkozhatnak velünk. A korona történetét szerettük volna átemelni a nők életébe, és mindenkit arra sarkallni, hogy a választás az ővék, érezzék jól magukat a bőrükben, válasszanak olyan ruhát, ami pont az ő méretük, az ő stílusuk, egyedi és európában készül, azért, hogy kiemelje az alakjukat és ne elfedje azt. Minden egyes kollekcióval szeretnénk új rejtett kincseket megmutatni és egy új történetet elmesélni, melynek egy darabját tudják vinni és hosszú időre, nem csak egy szezonra a szívükbe zárni.

Lookbook: Liziczay Réka
Editorial: Wertan Botond