Idén is van mit tanulnunk a párizsi utcák divatdiktátoraitól

2019. október 07.
Üdítő látni, hogy hús-vér embereken hogyan állnak a legutolsó trendek, hiszen így sokkal könnyebb azonosulni is azokkal a variációkkal, melyeket az utcán elkaphatunk egy-egy show előtt. Jöjjenek a Párizsi Divathét leginspirálóbb lookjai!

 

A divathetek egyik kedvenc momentuma számunkra a streetstyle szettek mustrája. Szerencsére évről évre egyre több fotós kapja lencsevégre a kifutón sétáló modellek mellett az „utca embereit” is. Na jó, leginkább a fashion show-kra igyekevő trendérzékeny közönségről van szó, akik márkásabbnál márkásabb darabokat villantanak ezeken a rendezvényeken, de rengeteget tudunk tanulni tőlük akkor is, ha nem engedhetjük meg magunknak az általuk viselt darabokat, hiszen a formák, minták és anyagok így is támpontot nyújthatnak.

Ebben a szezonban a kockák, csíkok, tyúklábminták és ezek tetszőleges kombinációja uralta Párizsban a street style szetteket. Ezt egyesek sportos vonalba vitték át, míg mások designer kiegészítőkkel párosították az ultrasikkes hatás kedvéért.

A monokróm szettek mellett a másik véglet, a vibrálóan élénk árnyalatok merész kombinálása is képviseltette magát a divathéten. Nemcsak kiegészítő vagy ruha, de hajszínezés formájában is, mely retro geometrikus kabátokkal és elegáns kiegészítőkkel kombinálva extravagáns és eklektikus hatást kelt. Érdemes eltanulnunk belőle azt a bátorságot és lendületet, mely megadja a stílusság mellett a hanyag báját is ezeknek a szetteknek.

A retrólázat tovább erősítették az utcán a bőszárú magas csizmák, melyektől színes verzióban sem kell megijednünk, például monokróm összeállításban remekül tudnak működni anélkül, hogy zavaros lenne a végeredmény. De a kötött norvégmintás pulóver szoknyával, a kosztümnadrág sneakerrel vagy éppen a magasderekú midiszoknya derékon vastag övvel megszorítva is hódít Párizsban, ezek a kombinációk pedig egytől-egyig azt üzenik nekünk, hogy az izgalmas párosítások arra hivatottak, hogy minél jobban ki tudjuk fejezni a személyes stílusunkat kompromisszumok nélkül.

6 fotó megtekintése

Fotó: Profimedia – Red Dot