Yurkov stílustippek: ötletes őszi szettek farmerrel

2019. október 01.
A farmer már régen túlnőtte a sportos megjelenést. A Yurkov stílusszakértői mutatnak egy csomó ötletet, hogyan csempészd bele különböző hangulatú őszi szettekbe a farmerjaidat! Így új darabot sem kell venned, elég lesz benyúlni a szekrényedbe, és egy kis fantáziával megújultan léphetsz ki az ajtón!

Fogyassz kevesebbet, de jót és használd ki minél jobban – már a stílusos nyári táskákról szóló élő adásban is hangsúlyos szerepet kapott az, hogyan kombinálhatunk egy darabot a lehető legtöbbféle módon és csupa újnak tűnő tavaszi szettet is összeállítottunk meglévő darabokból. Ezúttal Kovács Orsi és Csánk-Takács Mirtill, a Yurkov stílusszakértői környezetvédő gardróbtippjeik után a farmerek legzöldebb kombinálását hozták el nekünk.

A farmer lehet elegáns, sportosan elegáns, sportos és teljesen hétköznapi szettek alapja is: már évezredekre visszamenő leletek is bizonyítják, hogy az emberek használták ezt az indigófestésű, masszív, időtálló anyagot. Szó sincs arról, hogy egyetlen stílushoz lenne köthető napjainkban, nézzük csak meg, hogy a munkásosztálytól kiinduló darabot már hercegnők is viselik és 0-99 éves kor között mindenki megtalálhatja a kedvünkre valót.

Egy szűkebb fazonú, magas derekú nadrághoz egy fehér pólót felvéve máris klasszikus szettet kapunk, ha pedig rádobunk egy zakót, máris elegánsabb az összhatás. A farmerünket ebben a szezonban tűrjük be a csizmánkba. Viselhetjük blézerrel és sportcipővel, de akár egy maxi hosszúságú kardigánnal is, derekunkat pedig hangsúlyozzuk egy övvel. Egy trükk:a kardigánt le lapoljuk át magunkon, inkább  hagyjunk egy rést a két oldalán a még több függőleges szabásvonalért, amellyel máris karcsúsítunk.

Visszatérnek a bővebb szárú nadrágok is, amelyet akár magunknak is elkészíthetünk, ha a meglévő darabunkat oldalt felvágjuk és betoldunk oda egy háromszöget.   Egy szövetmellénnyel viselve máris elegánsabb az összhatás és akár egy vacsorára, fogadásra, céges rendezvényre is megfelelő szettet varázsolunk abból a farmerből, és például fekete garbóból, amit egész nap viseltünk – viseljük pántos szandállal, amíg az időjárás engedi! Egy bővebb szárú farmert is viselhetünk a tiszta hatásért egy igazán ropogós, puffos ujjú fehér inggel. Egy oversize darabnál szintén emeljük ki a derekunkat egy övvel. Ha pedig több bő darabot viselünk, légiessé tehetjük a megjelenésünket egy pántos szandállal.

Blézer helyett viselhetjük a farmerünket egy tyúklábmintás szövetkabáttal is, magas derekú nadrághoz pedig remekül passzol a rövidebb derekú autóskabát. De még vagányabb összhatásért válasszunk bőrdzsekit! Teltebb testalkatúak, akiket nagyobb mellel és szélesebb csípővel áldottak meg, válasszanak inkább szűkebb fazonú farmert. Egy printelt, például Eszterházy-kockás farmert remekül modernizálhatunk egy fényes hatású anyagból készült felsővel. A csillogó megoldások kevésbé az irodai szett részei, viszont tökéletesek lehetnek egy esti program alkalmával!

Egy kis kreativitással új életet adhatunk meglévő darabjainknak is. Van egy farmerod, amit derékban tökéletes, de a szárával már nem vagy elégedett? Csupán egy olló kell ahhoz, hogy a hosszúból rövidebbet varázsolj. Egy térd alatt elvágott farmer szuperül fog kinézni hosszú szárú csizmával és egy egyenes fazonú, boka felett úgy 10 centivel elvágott nadrágot is remekül kiegészít például egy zoknicsizma. Viseljük akár blézerrel, akár bőrkabáttal, egy sima blúzzal vagy szövetkabáttal is! Meglévő farmerünk oldalára akár egy függőleges csíkot is felvarrhatunk, és máris újjá varázsolhatjuk.

Ha pedig nem szeretnénk még a szekrény mélyére temetni a nyári ruhákat – és nem is kell -, nyugodtan vegyünk alá egy farmert és viseljük ezeket tunikaként! A farmer kékje remekül feldobja az ősziesebb tónusú ruhákat is, felfrissíti az összképet. Akár egy bőrhatású ruha alatt is tökéletesen működik egy farmer, felgyűrt szárral – sportcipővel de akár magassarkúval is!

Ne feledjük, a farmer intézmény: kombináljuk bátran bőrrel, selyemmel, áttetsző anyagokkal, de akár a legegyszerűbb pamutpólóval is! Nyissuk ki a szekrényünket és gondoljuk át a meglévő farmerjeinket. Ha pedig mégis újat vennénk, egy klasszikus, testalkatunknak megfelelő szabású darabba mindenképpen ruházzunk be és ne sajnáljuk az időt arra, hogy megtaláljuk az igazit! Egy további tipp: a farmerünk nagyjából egy számot nyúlni fog majd, így nyugodtan vegyük meg azt, amelyiket épp csak be tudjuk gombolni!

fotó: Getty Images