Tippek az alakformáló bevásárláshoz

2019. november 10.
Egyre rövidebbek a nappalok és az idő is hűvösebb. Az őszi leértékelések azonban kárpótolhatnak minket, hiszen nincs is jobb érzés, mint új szettekkel várni a következő nyári szezont. Viszont, ha szeretnél igazán jól festeni bennük, a legjobb, ha a ruhák és kiegészítők mellett az alakodra is fordítasz egy kis figyelmet. A következő tippek segíthetnek, hogyan csempéssz egy kis mozgást a bevásárlásba.

Sportolj sorban állás közben!

Nyugi, nem négyütemű fekvőtámaszra vagy légboxra gondolunk. Van viszont egy olyan gyakorlat, ami igénybe veszi izmaidat, ugyanakkor egyáltalán nem feltűnő. Ez pedig nem más, mint a „vádlizás”. Nincs más dolgod, mint lábujjhegyre emelkedni pár másodpercig, majd újra a földre ereszteni a sarkad. Elsőre talán nem hangzik fárasztónak, de körülbelül egy perc ismételgetés után biztosan elkezd égni, és ami a legjobb, ezzel egy időben formásodni a vádlid.

Vásárolj sportruházatot!

Ha sportruházatot vásárolsz, két legyet üthetsz egy csapásra. Egyrészt szívesebben állsz majd neki a mozgásnak, ha tetszel magadnak a legújabb szettedben. Másfelől pedig óriási különbséget jelentenek a minőségi anyagok. Jól szigetelő, remekül szellőző ruhákban, egy pár rugalmas és kényelmes cipőben, valamint praktikus kiegészítőkkel felszerelkezve sokkal jobban fog menni a mozgás, így végre kihozhatod magadból a maximumot. Hidd el, sportra költeni mindig jó befektetés!

Alaposan nézd végig a kínálatot!

Mindenki egyetért azzal, hogy egy sokszintes, több száz méter hosszú bevásárlóközpont alapos végigjárása igazi sportteljesítmény, te se végezz hát félmunkát! Shoppingolás közben mindenképpen menj be az összes üzletbe, a boltok sorait pedig ne csak a szemeddel pásztázd végig, járd be a közlekedőket. Így nemcsak nagyobb eséllyel találod meg álmaid ruháját vagy cipőjét, de alaposan megnöveled a megtett métereket, esetleg kilométereket is.

Járd végig rollerrel vagy biciklivel az üzleteket!

A leárazások idején szerencsére a borongós napok mellett még kifoghatunk néhány napsütéses, meleg napot, így simán végig tudod járni kedvenc üzleteid biciklivel vagy rollerrel. Ha pedig így teszel, nemcsak a frissen szerzett göncök, de a mozgás közben a szervezeted által termelt szerotonin és dopamin is boldogsággal tölt majd el, ráadásul kalóriákat is égetsz, így még jobban fogsz kinézni a frissen vásárolt ruháidban.

Kerüld a gyorséttermeket!

Vásárlás közben könnyű elcsábulni a bevásárlóközpontokban sorakozó csábítóbbnál csábítóbb éttermek láttán. Azonban minden alkalom, amikor ellenállsz a kísértésnek, egy újabb lépés a karcsú derék felé. Amikor pedig már tényleg nem bírod tovább, a gyorskajáldák helyett próbálj inkább olyan helyet keresni, ahol egészséges ételeket kapsz.

Ha kíváncsi vagy, hogyan tudsz egy kis mozgást csempészni a mindennapi életedbe, látogass el a MozogjTöbbet.hu oldalra, ahol hasznos tippeket, kihívásokat és érdekességet találsz.