Vámosi Viktória Londonból érkezik a Marie Claire Fashion Days kifutójára

2019. november 22.
Vámosi Viki modellként otthonosan mozog a kifutók világában, most mégis egy különleges kalandra készül. Ma este a kiemelt magyar tervezők között debütáló Cakó Kinga légiesen könnyed 2020-as tavaszi–nyári kollekciójának felvezető darabjában tündököl a 11. Marie Claire Fashion Days kifutóján a Millenáris Parkban.

„Már az is nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Epres Panni, Lukács Gabi és Osvárt Andi mellett én is szerepelhettem a Marie Claire magazin címlapján a 40 év fölötti, nagy visszatérő modellek között, és az, hogy ennek folytatásaként a kifutón is végigvonulhatok egy Cako ruhában, még nagyobb öröm nekem. Kingával ugyan csak most ismertük meg egymást, de ruháinak napsárga, terrakotta színvilágát, valamint szabásvonalát látva egyértelmű volt, hogy a tervezők közül az ő stílusa áll a legközelebb hozzám. Szeretem a lenge, hosszú, lebegős outfitjeit, a finom anyaghasználatát, biztos, hogy nem utoljára bújok Cako ruhába” – mosolyog Vámosi Viki.

Cakó Kinga legújabb, 2020­-as tavaszi–nyári kollekcióját egy marokkói utazás inspirálta: a meleg terrakotta, a sárga különböző árnyalatai, a bézs, az aranybarna és a fénylő fehérek alkotják a színpalettát.

„Marokkóban egyből elvarázsolt a táj, az utcák, a természetközeliség, amely évről évre a kollekcióim alappillérét adja. A természet szépségeihez mindig vissza lehet nyúlni, ez sosem megy ki a divatból. A hétköznapjaimban is leginkább egy hosszú erdei séta az, ami ki tud kapcsolni. Az anyagok terén főként kevert lent, muszlint használok, jövő évi tavaszi–nyári kollekciómat is a lenge, lágy, nőies vonalvezetés jellemzi. Régóta nagy álmom volt, hogy együtt dolgozhassak Vámosi Vikivel, boldog vagyok, hogy egymásra találtunk. Hosszú ideje követem a munkásságát, és a 2020-as tavaszi–nyári kollekcióm minden tekintetben olyan lett, mintha rá öntötték volna” – mesél az inspirációiról Cakó Kinga.

„Éppen dolgozom egy projekten, amely kapcsán felkerestem a világon azokat az innovatív termékeket és cégeket, akik sokat tesznek a fenntarthatóság jegyében azért, hogy nekünk és a gyermekeinknek szebb jövőnk legyen. Én is egyre inkább törekszem a környezettudatos életvitelre: nem mosogatok folyó vízben, minden villanyt lekapcsolok magam után, és tudatosabban használom a zuhanyt is. Örülök, hogy a Cako mellett egyre több márka odafigyel a fenntartható ruhagyártásra, az újrahasznosítható anyagok fontosságára” – teszi hozzá Viki.

„Nagyon fontosnak tartjuk az etikus gyártást, azt, hogy az anyagvételtől a ruha eladásáig végigkövethető egy-egy Cako darab útja, tudjuk, honnan jött, hova tart az adott ruha. A varrodával évek óta együtt dolgozunk, baráti kapcsolatot ápolunk, amióta megvan a showroom, ők is nyomon tudják követni a beérkező rendeléseinket. Hatalmas szemléletbeli váltáson mentünk át azzal, hogy most már egyáltalán nem gyártunk felesleget, ugyanis minden darabunk méretre szabottan, egyedi megrendelésre készül” – zárja gondolatait Cakó Kinga.

Nézd meg a galériánkat a ruhapróbáról!

10 fotó megtekintése

 

Cakó Kinga 2020-as tavaszi–nyári kollekcióját ma 21:00 órától tekinthetik meg a divatkedvelők Vámosi Viki felvezetésével a Millenáris Park B épületében.

Fotó: Dombóvári Judit