Zöld kollekciók a MCFD kifutóján

2019. november 18.
Kollekció hulladék nélkül? Nem lehetetlen. Megfontolt, tudatos fogyasztás és az óceánok élővilágának megőrzése? Nem lehetetlen! November 24-én, vasárnap 14:30-tól újabb 4 hazai tervező mutatja be a 2020-as tavaszi-nyári „zöld” kollekcióját az idei Marie Claire Fashion Days Vissza a természethez mottójának jegyében.

ESZKA

Szakos Kriszta minden egyes kollekciójával egy izgalmas hangulatot képvisel, a márkára jellemző kötött darabok hulladék nélkül készülnek, és akkor az izgalmas mintákról és színekről még nem is beszéltünk! Az ESZKA legújabb, mexikói és indián hatást tükröző kollekciójában a természetes földszínek – például ekrü és mogyoróbarna – vibráló neon tónusokkal keverednek, a hangsúly pedig a karakteres, kötött kabátokon van. Természetes szálakból, például kenderből készült, festett fonalak adják a kötött darabok alapját: hulladék nélkül. A kapszulakollekcióra a legkülönfélébb struktúrákkal, kötött felületekkel és a mintaalakzatokkal való játék jellemző.

OST Konzept

Lantos Olivér és Sasvári Áron vannak a márka mögött, olvastátok már a velük készített interjúnkat? Az OST Konzept kollekciója „a 2020-as”: ezentúl évente egy kollekcióval fognak előrukkolni a tervezők, reagálva a túlságosan felgyorsult világra – a fenntarthatóság jegyében. A lassítás, mint a digitális kifáradás ellenszere, a kollekcióban is benne rejlik, amelyre egyfajta dekonstruktív normcore jellemző. Hétköznapiasság, nyugodt, munkaruházatszerű alapdarabok és átalakított, továbbgondolt dolgok találkoznak a kollekcióban – az összkép eklektikus és az ellentétekkel játszik: kifinomult és közönséges, hájpolt és klasszikus egyszerre. A márkára jellemzőek az izgalmas anyagtársítások és az ellentétes textúrák, a volumenekkel való játék, úgyhogy biztosra vehetjük, hogy látványos lesz a Marie Claire Fashion Days kifutóján bemutatott kollekció!

Philomén

Ha valami a jövő nyárba, és az egzotikus hangulatba varázsol minket, azok biztos, hogy Csabai Zita darabjai lesznek. A Philomén Mistress of the Sun kollekciójának a középpontjában a Riviérák hangulata, a Mediterráneum lenyűgöző világa által inspirált színek, formák és nosztalgikus emlékek, mint inspirációs elemek vannak. Emellett a fürdőruhadarabokat régi fényképek, magazinok és a ’70-es évek különleges hangulata ihlette. A luxusminőségű, elhagyott halászhálókból, hulladékmentesen készülő darabokat tökéletesen kiegészítik Veszprémi Gabriella cipő-csodái. A lábbelik hulladékból előállított, innovatív és különleges darabjai a ruhák ragyogó kiegészítői lehetnek.

Okker

Az Okker Mészáros Angéla és Szőke Julianna friss márkája: céljuk, hogy egyszerre merész és elegáns darabjaikkal a városi élet dinamikáját tükröző, a kortárs problémákra reflektáló, újragondolt és újraszabott, modern hétköznapi ruházatot hozzanak létre. Idén ősszel egy fürdő- és strandruházat kapszulakollekcióval debütálnak, amelyre a sportosabb formák, sikkes vonalak, a korai 90-es évek színvilága és a neo-toile minták üdítő ötvözete jellemző. Az anyagok kiválasztásánál és a gyártás folyamán a környezetbarát lehetőségeket választják. Már nagyon várjuk!

fotó: Dombóvári Judit (Philomén)

Neked már megvan a jegyed az idei Marie Claire Fashion Days-re? Kattints IDE!