MCFD2019: MONIK COUTURE, KRISZTA FEJES, LOZAR, E N I H O R N

2019. november 26.
A 11. Marie Claire Fashion Days show-ján legújabb, tavaszi–nyári kollekcióikkal bemutatkozó MONIK COUTURE, KRISZTA FEJES, LOZAR, E N I H O R N egytől-egyig friss, izgalmas kreációkat állítottak színpadra, ahol a könnyed pasztell árnyalatok, metálos felületű bőrök, kifinomult couture vonalvezetések és a nyári hullámokat idéző fodrok is felbukkantak a kifutón.

MONIK COUTURE

A márka csupa légies, könnyed kreációt állított a kifutóra, mégpedig az új kollekció fő témakörének jegyében. A természet ihlette darabok tényleg minden tekintetben megidézték a víz érintését, a hullámok dinamikáját és a hideg pasztellárnyalatok rétegződését. Minőségi, lenge anyagok, álomszép, kifinomult árnyalatok tették nemcsak különlegessé, izgalmassá is a ruhákat. A couture vonal alkalmi és a menyasszonyi ruhái lenyűgöző és kifinomult darabokként nagyon szép kontrasztot alkottak a mellettük felvonuló, a határozott és kifinomult nő hétköznapi ruhatárába beilleszthető kreációkkal. A kollekció darabjaira jellemzőek voltak az anyagmanipulációk és a kézi részletek, de a kiegészítők is tartogattak sok izgalmas elemet. Egy­-egy szett ugyanis couture táskával egészült ki, míg a ruhadarabokat a DORIDEA márka bőrövei tették teljessé.

11 fotó megtekintése

KRISZTA FEJES

A természet dominált Fejes Kriszta 2020¬-as tavaszi–nyári kollekciójában is, amelyet a trópusi környezet ihletett. A tervezőnő csupa játékos darabot álmodott meg a kifutókra, anyagok, színek terén is a természet csodáira utalva. A márkától megszokott elegancia most is visszaköszönt a darabokban, prémium minőségű és különleges, metálos felületű bőrök tükrözték a Fejes Kriszta-jegyeket e téren. Nem csupán alkalmi, imidzsdarabok fűszerezték meg a kollekciót, hanem természetesen a hétköznapokon viselhető, mégis dekadens, színes modellek is.

9 fotó megtekintése

LOZAR

A LOZAR kollekciója a SEA MOTION nevet kapta, nem véletlenül. A 2020 tavaszát ruháik alapján a márkánál tényleg a tenger nyugodt színvilága uralja és inspirálja, mégpedig nagyon szép, kifinomult tálalásban. A modelleken szép számmal láthattunk a minimalista irányvonalat követő darabokat, ahogyan sportosan elegáns, sőt, némi romantikával megfűszerezett kreációkat is. Színek terén is a tenger nyugodt kéksége tükröződött vissza, a felvonuló ruhák között a lágy kékség, a matt szürke és az azúr árnyalatai mellett a fodrok mint hullámok tűntek fel. A elegáns, karakteres ruhákat Abonyi Alma táskái egészítették ki.

9 fotó megtekintése

ENIHORN

A márka felvonultatott darabjai ugyancsak a tenger témaköréhez kapcsolódtak, mégpedig határozottan látványos, és szerethető formában. A koncepció szerint a táskakreációkkal az utazás és a harmónia utáni vágyunkra igyekeztek választ adni, meseszép formában. Sportos, és elegáns, letisztult darabokat is láthattunk, ahogy színek terén is nagy volt a merítés, földszínek, sárga, piros és szürke modelleket is felvonultattak.

13 fotó megtekintése

Fotó: Láng Péter