MCFD2019: Fenntartható tour – ESZKA, OST KONZEPT, PHILOMÉN, OKKER

2019. november 29.
Gyönyörű fürdőruhák, színpompás kötött darabok és extravagáns, eklektikus fenntarthatóság: a Marie Claire Fashion Days vasárnapi fenntartható tourjában mindezzel találkozhatott a nagyérdemű. Ez a színvonalas tour is bizonyította, hogy a fenntarthatóság lehet egyenlő az igényességgel és stílussal!

ESZKA

Szakos Kriszta minden egyes kollekciójával különleges hangulatot képvisel, a márkára jellemző kötött darabok hulladék nélkül készülnek, és akkor az izgalmas mintákról és színekről még nem is beszéltünk! Az ESZKA legújabb, mexikói és indián hatást tükröző kollekciójában a természetes földszínek – például ekrü és mogyoróbarna – vibráló neon tónusokkal keverednek, a hangsúly pedig a karakteres kötött kabátokon van. Természetes szálakból, például kenderből készült, festett fonalak adják a kötött darabok alapját. A kapszulakollekcióra a legkülönfélébb struktúrákkal, kötött felületekkel és a mintaalakzatokkal való játék jellemző.

9 fotó megtekintése

OST Konzept

Az OST Konzept kollekciója „a 2020-as”: ezentúl évente egy kollekcióval fognak előrukkolni a tervezők, reagálva a túlságosan felgyorsult világra – a fenntarthatóság jegyében. A lassítás, mint a digitális kifáradás ellenszere, a kollekcióban is benne rejlik, amelyre egyfajta dekonstruktív normcore jellemző. Hétköznapiasság, nyugodt, munkaruházatszerű alapdarabok és átalakított, továbbgondolt holmik találkoznak a kollekcióban. Az összkép eklektikus és az ellentétekkel játszik: kifinomult és közönséges, hájpolt és klasszikus egyszerre.

19 fotó megtekintése

Philomén

A Philomén Mistress of the Sun kollekciójának a középpontjában a Riviérák hangulata, a Mediterráneum lenyűgöző világa által inspirált színek, formák és nosztalgikus emlékek állnak. Emellett a fürdőruhadarabokat régi fényképek, magazinok és a ’70-es évek különleges hangulata ihlették. A luxusminőségű, elhagyott halászhálókból, hulladékmentesen készülő darabokat tökéletesen kiegészítik Veszprémi Gabriella cipő-csodái. A lábbelik hulladékból előállított, innovatív és különleges darabjai a ruhák ragyogó kiegészítői lehetnek.

9 fotó megtekintése

Okker

Az Okker Mészáros Angéla és Szőke Julianna friss márkája: céljuk, hogy egyszerre merész és elegáns darabjaikkal a városi élet dinamikáját tükröző, a kortárs problémákra reflektáló, újragondolt és újraszabott, modern hétköznapi ruházatot hozzanak létre. Idén ősszel egy fürdő- és strandruházat kapszulakollekcióval debütálnak, amelyre a sportosabb formák, sikkes vonalak, a korai ’90-es évek színvilága és a neo-toile minták üdítő ötvözete jellemző. Az anyagok kiválasztásánál és a gyártás folyamán a környezetbarát lehetőségeket választják.

11 fotó megtekintése

Fotó: Láng Péter