Három izgalmas együttműködés a sport és a divat világából

2019. december 03.
A legnagyobb sportszergyártók igazán különleges kollaborációkat tartogatnak most számunkra.

Nem állnak távol a divattól a különleges együttműködések. Egyre és egyre izgalmasabb formát kapnak a töretlenül hódító sportcipők: legyen szó az elegánsabb bőr daraboktól elkezdve az igazán vad neonszínekig, vagy akár a bumfordi snekears-ekről, a sportmárkák ezúttal olyan tervezők kreatív látásmódját hívták segítségül, amellyel végeredményben három izgalmas kollaboráció került napvilágra az elmúlt időszakban.

Converse & JW Anderson

A két márka együttműködése nem újkeletű: 2017-ben már előrukkoltak egy közös kollekcióval, akkor a dizájner glitteres köntöst adott a márka ikonikus lábbelijének. A magasszárú Chuck Taylor tornacipő igazi klasszikus: évtizedek óta közkedvelt és számtalan formában láttuk már. Legújabban a brit JW Andersonnal működtek együtt, amelyben a tornacipő egy magasított talpat és hernyószerű rátétet kapott még. A táskához illő táska pedig baseball-sapka formájú! Szerintünk nagyon menő!

Adidas X Prada

Az adidas is egy klasszikus lábbelit gondolt újra, ezúttal az olasz luxusmárka kézjegyével meghintve: a Stan Smith szintén egyike az ikonikus sportcipők csarnokának. A cipő névadója világhírű teniszező: a fehér sportcipő az 1970-es évek óta népszerű, kerek orra van és három perforációra emlékeztető apró lyukakból álló csík idézi meg az adidas védjegyét. December 4-én a Pradával közös limitált kollekció kerül a boltokba, amely szintén fehér és a luxusmárka aktuális kollekciójában is megjelenő, visszatérő bowling táska egészíti ki.

Nike x sacai

A japán high fashion márkával, a sacai-al együttműködésben két különleges cipőt dobott piacra a Nike, amelyeket a márka tervezője, Chitose Abe álmodott meg. A cipő olyan, mintha egy mozgókép kelne életre: a dupla nyelv és az elcsúsztatott pipa-logó is dinamikát sugall. A cipő szürke mellett több színben is elérhető. A magasszárú változatban pedig a rétegezés a talp alsó, külső részét védő gumirészen is megjelenik.