Fantasztikus művészek álmodták újra a Dior ikonikus táskáját

2020. január 04.
Már negyedik alkalommal egyesíti erőit a francia luxusház a világ legizgalmasabb művészeivel: a végeredményként elkészült Lady Dior táskák vitathatatlanul műalkotások.

A Lady Dior táska, amely Diana hercegnéről kapta a nevét egyike a Dior-ház kultuszsztátuszú kiegészítőinek: mára hagyományt teremtett a francia luxusmárka a Lady Art projekttel, amelynek 2019 legvégén immár a negyedik kiadása debütált. A 2018-as táskák is nagyon közel álltak a szívünkhöz, az idei együttműködések pedig még különlegesebbek: az időtlenséget megtestesítő Lady Dior a szüntelen megújulás jegyében, a mai nő ruhatárának is teljes értékű tagja. A táska amolyan óda, amelyet a nőiesség sokszínűségéhez írtak, egy olyan manifesztó, ami minden személyiséggel harmonizál. A magunkban rejlő kifinomultság, a magabiztosság, valamint a generációkon átívelő örökség szimbóluma. A Lady Dior már csak azért is különleges, mert magában hordozza a Dior-ház kvintesszenciáját és szellemét: megtestesíti az haute couture kézművességét és a divatház DNS-ét.

A táska a kézművesség ékköve: a szimbólumokon keresztül egy nyitott könyv a Dior patinás történetében, amely túlmutat a divaton és teret ad a legmerészebb interpretációknak is. A Dior Lady Art negyedik kiadásához tizenegy művész gyűlt össze a világ minden tájáról (Mexikótól Japánon át az Amerikai Egyesült Államokig) és az ikonikus táska izgalmas metamorfózisát álmodták meg, a végeredmény pedig műalkotás! Joana Vasconcelos, Rina Banerjee, Wang Guangle, Marguerite Humeau, Jia Lee, Maria Nepomuceno, Mickalene Thomas, Kohei Nawa, Eduardo Terrazas, Raqib Shaw és Athi-Patra Ruga mind a saját alkotói stílusukban, a táska szerkezetét és a vizuális nyelvüket, inspirációikat egyesítve alkották meg a Lady Dior legújabb kiadásait.

Minden egyes kiegészítő megmutatja azt, hogyan rezonál a Dior-ház a világgal, a képzelet és a kivételes kézművesség különleges prizmáján keresztül. Így pedig minden eddiginél inkább a vágyaink tárgyát testesítik meg!

 Itt meg tudjátok nézni a művészekkel készített videókat is.

Kattints a galériára a szebbnél-szebb darabokért!

17 fotó megtekintése