A Dior már karácsonyi lázban ég

2019. november 26.
Nem csak különleges, ünnepi kirakatokkal, de egy speciális szelekcióval is készül a francia luxusház az idei ünnepi szezonra.

A Dior már lázasan készül a karácsonyra és az ünnepi hangulatot igyekeznek minél előbb a napjainkba csempészni. A különleges, ünnepi kirakatokba borult üzleteik mellett egy kifejezetten a karácsonynak dedikált kollekcióval is előrukkoltak: a divatház az ajándékozás művészetét mindig is fontosnak tartotta. Ennek alkalmából Maria Grazia Chiuri, a Dior művészeti vezetője egy egyedi mintát is tervezett, amely már helyet kapott a Marrákesben bemutatott 2020-as Cruise kollekcióban és amely waxon jelenik meg: az antropológus Anne Grosfilley-vel karöltve, aki a wax (az afrikai, pamutból készült, batikszerű mintával nyomott textília, amely nagyon jellegzetes, sok afrikai öltözék ebből készült) világhírű specialistája, és az elefántcsontparti Uniwax céggel működött együtt a divatház. Az afrikai inspiráció karácsonykor is velünk marad és egy művészi, kultúrák közötti párbeszédként kontinenseken is átível. A darabokon a Dior egyik védjegye, a Jouy minta is megjelenik, amit már a kínai újévet ünneplő kapszulakollekcióban is újraértelmeztek.

Ezek a változatos motívumok kaptak helyet a Dior ikonikus Lady Dior táskáján, amely ezúttal kékben és aranyban – az alapító kedvenc színeiben – kaptak helyet az ünnepi kollekcióban. Természetesen a Dior Book Tote is új köntöst kapott, amelyen a baobab, az élet fája, a dzsungel élővilága és tarot kártyák is láthatóak. Napszemüvegek, kisebb bőrkiegészítők mellett a 30 Montaigne táska (ezúttal lángvörösben) és az elmaradhatatlan J’Adior pömpsz is megújult.

Kattints a galériára és nézd meg, mi szerepel a mi karácsonyi Dior kívánságlistánkon!

5 fotó megtekintése