Peter Lindbergh utolsó képei, amiket a Diornak készített

2019. november 08.
Hetven évnyi Dior-történelem a Times Square dzsungelében – a Dior/Lindbergh a nemrég elhunyt fotográfus egyik utolsó megbízása, amit a patinás márkával együttműködésben készített.

A Dior története elevenedik meg azokon a fekete-fehér fotókon, amelyek a Dior/Lindbergh projekt keretében készültek. A kétrészes kötet fotói a Dior egyedi kreációit ünneplik. A képek egy részét még sehol nem láthattuk, néhányuk pedig a világ vezető divatmagazinjainak, például az amerikai, az olasz vagy a francia Vogue, a Harper’s Bazaar vagy éppen a Vanity Fair hasábjain tűnt fel.

Az idén szeptemberben elhunyt német fotósnak, Peter Lindbergh-nek a projekt létrehozásához több mint 80 különleges öltözetet biztosított a márka, amelyek a divatház archívumából származnak és amelyek az Atlanti-óceán túlfelére repültek, hogy a képek elkészülhessenek. Az ízig-vérig New York-i fotósorozatban a legendás Times Square-en olyan „Lindbergh-szépségek” tűnnek fel, mint Karen Elson, Saskia de Brauw, Amber Valletta és Sasha Pivovarova – olyan Dior-költeményekben, amelyeket nem is csupán Maria Graza Chiuri, de akár az alapító, Monsieur Christian Dior álmodott meg az időtlen elegancia jegyében. Alek Wek például az 1947-es, divattörténelmet író Bar kosztümben tűnik fel a képeken.

Peter Lindbergh, a szupermodellek felfedezője már hosszú ideje a divatház partnere volt: ő fotózta a Dior múzsáit, Marillon Cotillard-ot és Charlize Theront a Lady Dior vagy éppen a J’Adior kampányban. A különleges gyűjtemény a Taschen kiadó gondozásában jelent meg.