Naomi Campbell meztelenül pózol Vivienne Westwood kampányában

2020. február 17.
Három évtizeddel azután, hogy a tervező kifutóján a szupermagas cipők miatt elesett a szupermodell, Vivienne Westwood kampányarca lett az ötvenéves Naomi Campbell. 

Szinte hihetetlen, hogy az 1970-es születésű Naomi Campbell legfrissebb kampányfotóin ugyanúgy néz ki, mint annak idején, karrierje csúcsán. A modellikon Vivienne Westwood 2020-as tavaszi kollekciójához adta a nevét – és a testét, ugyanis azt is bevállalta, hogy egy szál kalapban áll a kamera elé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Naomi Campbell (@naomi) által megosztott bejegyzés, Jan 30., 2020, időpont: 3:25 (PST időzóna szerint)

„Hiszem, hogy a dolgok akkor érik utol az embert, amikor annak eljött az ideje. A Westwood-kampány 33 évet váratott magára, és én nagyon boldog vagyok, hogy 49 évesen csinálhatom meg” – nyilatkozta a modell, aki 1993-ban egy képtelen magas sarkú cipőben esett el Westwood kifutóján. Az esés annyira emberire sikeredett, hogy ezek után a tervezők azzal keresték meg, hogy essen el az ő kifutójukon is – természetesen a nagy médiavisszhang miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vivienne Westwood (@viviennewestwood) által megosztott bejegyzés, Jan 31., 2020, időpont: 10:06 (PST időzóna szerint)

A modell esését a tervező is nagyon szerette: „Nagyon szépen estél, olyan voltál, mint egy gazella” – mondta a modellnek, és azt is hozzátette, szó sem volt előre eltervezett balesetről, hiszen akkoriban nem volt annyi pénze, hogy extra mutatványért fizessen a szupermodellnek.

A különcségéről híres tervező azon túl, hogy a divat szabadságára igyekszik felhívni a figyelmet, azt sem hagyja szó nélkül, hogy a divatipar a környezetszennyezés egyik legnagyobb felelőse. A kampányfotókon Westwood férje is szerepel, a képeket pedig a neves divatfotós, Juergen Teller készítette.

Forrás: Pagesix