A hónap tervezője: Szabó Csilla, a Between alapítója

2020. február 20.
Szabó Csilla divattervező olyan smart sexy, azaz szofisztikáltan vonzó fehérneműket készít, amelyeket szinte vétek ruha alá rejteni.

Mióta foglalkoztat a divat?

Kisiskolásként a bátyám kinőtt cuccaiban kellett járnom, emiatt hamar megtanultam, hogy lehet egy ruhából kihozni a legtöbbet. Érdekelt a stylist szakma, de turizmust és művelődésszervezést is tanultam, mielőtt elvégeztem a divattervező szakot a KREÁ-n.

between Szabó Csilla divattervező fehérnemű

Kiknek szól a márka?

Azoknak a nőknek, akik nem feltétlenül a járt utat látják az egyetlen lehetőségnek. Szeretik a frissességet, és nyitottan gondolkodnak a világról.

Miért pont fehérneműk?

Kiskoromtól fogva ösztönösen vonzódom a csipkéhez, a gimiben le se lehetett szedni rólam a csipke kiegészítőket. Ezt az izgalmas textúrájú anyagot pedig a fehérneműkön érdemes leginkább használni. Persze olyan racionális okok is befolyásoltak, minthogy 2017-ben, amikor az első darabokat terveztem, jóformán nem is létezett magyar fehérneműmárka, és hogy akkortájt kezdett erősödni az a trend, hogy a kombinék és a body-k viselhetők felsőruházatként is.

between Szabó Csilla divattervező fehérnemű

Mire utal a Between márkanév?

A kettősségre, amely a kreációimban jelen van. Minden darab egyszerre vagány és szofisztikált, finom, de erőteljes.

Hogy néz ki egy átlagos munkanapod?

Mivel egyedi megrendeléseket is vállalok, sokan jönnek hozzám a műhelyembe, hogy megvalósítsam álmaik fehérneműjét. Az egyeztetések után intézem az anyagbeszerzést, szabok-varrok, ebéd közben pedig igyekszem frissíteni a közösségi oldalaimat.

between Szabó Csilla divattervező fehérnemű

Hogyan jellemeznéd magad három szóval?

Hóbortos, szenvedélyes, határozott.

Honnan merítesz ihletet?

Az inspirációgyűjtés az egyik legkedvesebb része a munkámnak. A kutyámmal sok időt töltök a szabadban, ilyenkor szívesen belefeledkezem abba, milyen tökéletesen van megalkotva a természet. Óriási hatással vannak rám a külföldi utazások, de Budapest belvárosából is tudok ihletet meríteni, csak fel kell emelnem a fejem: az épületszobrok látványvilága csipkékkel is megidézhető. Szívesen kísérletezem anyagmanipulációkkal, alternatív technológiai megoldásokkal, amelyek folyton újabb és újabb ötleteket szülnek.

between Szabó Csilla divattervező fehérnemű

Mesélj egy kicsit az új kollekciódról!

Ez egy kollaboráció a Héria Enamel ékszertervezőjével, Herdon Erikával. Mivel a mindennapjainkat is környezettudatosan éljük, szerettünk volna fenntartható darabokat készíteni. Kizárólag természetes anyagokat használtunk. Évente egy, szezonoktól független kollekcióval jelentkezem.

Mire vagy a legbüszkébb?

Hogy már több külföldi divatmagazinban is viszontláthattam Between kreációkat. Az előző kollekcióm egyik kampányképe, amelyet Mile Máté fotózott, például az olasz Vogue weboldalára is kikerült. De épp ilyen büszkeséggel töltenek el pozitív vásárlói visszajelzések, hát még a visszatérő vevők.

Olvass bővebben a közös kollekcióról!

Fotó: Popov Alexandra, Udvardi Attila

A Between márkáról márciusi lapszámunkban is olvashatsz!