Fehérneműtrendek az új szezonra 

2020. február 12.
Szerencsére egyre inkább a diverzitás jellemzi a fehérneműtrendek világát is, rengeteg márka kampányképein látunk különböző szépségideálokat és a fenntarthatóság illetve az alapdarabok modernizálása is általános témává vált. Akár a korzetteket, akár a pamutfehérneműket preferáljuk, ma márminden méretre és formára találhatunk megfelelő darabot. 

Valentin-nap közeledtével még inkább előtérbe kerülnek a csodaszép fehérneműk. Idén a tökéletes fehérnemű felfedezéséhez sok segítséget kapunk a kifutók világából is, a 2020-as tavaszi-nyári kollekciók felfedik az eddig rétegek alá bújtatott ruhaneműket.

A csinosabb fehérneműk sokunknak a csupán jeles alkalmakkor előásott, a szekrények mélyére zárt darabokat jelentik. Ezt a mentalitást igyekeznek mostanában megváltoztatni a divatvilág legutolsó trendjei. Az utcai viseletként hordott fehérnemű nem számít már újdonságnak, lépten-nyomon összefuthatunk a jelenséggel a történelem áttekintése során is. Viszont most kezdett csak igazán megérni és ízléses formákat ölteni ez a trend!

A tavaszi trendeknek megfelelően a korzettek már nem csak a ruhák alatt hordandó darabok. Vera Wang sötét, csipkézett, gótikus esztétikájától kezdve Dion Lee geometrikus formáin keresztül Ermanno Scervino finom, sejtelmes csipkehálóingéig szemtanúi lehettünk a fehérneműk felélesztésének. És persze a Dolce & Gabbana és a Gucci sem maradhat említés nélkül: a két nagy divatház az archívumát felelevenítve mutatott be a mai ízlésvilágnak megfelelő darabokat. A Gucci ház lelke, Alessandro Michele kollekciója igazán szexi képet mutat a rajongóknak: csipkeinszerciók és az anyagáttetszőség játéka teszi izgalmassá az unalmasnak amúgy sem mondható, magasan felhasított sifonszoknyákat.

Amennyiben a konzervatívabb vonalat követnénk a fehérneműk terén, az egyszerű és nagyszerű elvet követve az újragondolt basic darabok uralják a trendeket, megváltoztatva ezáltal az egész hangulatát egy-egy kollekciónak.

Áttetsző anyagok

1. Natori Fekete és púderszínű melltartó Ár: $64
2. Intimissimi Fekete fehér csipkés brazil fazonú culotte Ár: 4 290 Ft
3. Les Girls Les Boys zöld melltartó Ár: €50
4. COS Fekete melltartó Ár: 9 900 Ft

 

Tetoválás-jellegű csipkebetét

5. Kiki De Montparnasse fekete szatén és csipke melltartó Ár: $275
6. Arket Levendulalila csipkealsó Ár: €19
7. &Other Stories Flitteres csipkemelltartó Ár: €29
8. Undress Code Fekete csipkealsó Ár: 10 990 Ft
9. Between Lingerie Kék fehér csipke fehérneműszett Ár: 31 500Ft

Ha kedveljük a szalagokat, masnikat és csipkéket az fehérneműinken, akkor például Kiki de Montparnasse kínálatában bőven akadnak ilyenek. Az előző trendekhez képest egy leheletnyi anyaggal többel rendelkeznek ezek a tetoválás-jellegű fehérneműk, melyek izgalmas játékosságot kölcsönöznek a daraboknak.

Bodyk

10. Victoria’s Secret Rózsaszínű csipkebody Ár: 19 256 Ft
11. Oysho Fekete varrás nélküli body Ár: 5 995 Ft
12. Woldford body Ár: $300

A manapság mindannyiunk szekrényében fellelhető body-k sem tűnnek el 2020-ban a boltok polcairól. Nem véletlenül, hiszen sokoldalúságuk és funkcionalitásuk pótolhatatlan. Idén viszont mindemellett a stílus is fontossá válik: prémium minőségű fazonok kerültek a márkák kínálatába , a legegyszerűbbektől a kézzel gyöngyözött csodákig rengeteg stílust találhatunk. Munkában minden elegáns pulóver vagy ing alatt láthatatlanul megbújnak, majd utána elkísérhetnek bennünket egy romantikus vacsorára is, hiszen egy például fehér ing alól kilátszódó csipkebetét igazán izgalmassá tudja varázsolni a szettünket.

 

Hámok

13. Bordelle Rózsaszín hám Ár: £324
14. H&M Csipke harisnyatartó Ár: 3 495 Ft
15. Anekdot Boutique fehérnemű szett Ár: €110
16. F&F Fehér csipkés body Ár: 4 990 Ft

A boudoir ízlés- és stílusvilág szerelmeseinek jó hír, hogy a hámok számos különböző formábal és viselési lehetőséggel gazdagították a divatot idén. A valódi dominát tükröző variánsoktól egészen a szolid viktoriánus formákig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Ezeket a kiegészítőket ruha alatt vagy felett egyaránt viselhetjük. Például egy légies, selyem fehér ruhát megvadíthat és feldobhat egy jól megválasztott fémcsatos bőrhám, ami egyébként a báli szezonban egy nagyszerű ékszerhelyettesítő alternatíva is lehet.