Így hódít tavasztól a Dior, a Saint Laurent és a Louis Vuitton

2020. február 21.
2020 tavaszi outfitjei a téli kollekciók gazdag kollekcióiból bontakoznak ki. Három nagy divatház legszebb alkotásait hoztuk el.

Hideg, meleg, néha magunk sem tudjuk, hogy még jobban felöltözzünk vagy vetkőzzünk inkább neki egy kicsit. Tavaszi hangulatú outfitekre vágyunk, kibújni a nehéz, réteges öltözékekből. És hogy milyen 2020 tavaszi divatmozaikja? Szerencsére vidám. A Louis Vuitton a kevesebb több elvét tartja szem előtt, amikor szimpla babydollba (és mellé masszív bakancsba) öltöztet bennünket, a Saint Laurent felfrissíti a hetvenes évek stílusát, a Dior pedig romantikus kerti sétára hív. A Marie Claire legfrissebb számában mindezt megtalálhatjátok, de elöljáróban jöjjön egy kis ízelítő a kulisszák mögül.

A Louis Vuitton éteri teremtményei

A gyermekkor ártatlansága és a babaruhák álmokat idéző, finom textúrája fontos hívószavak a Louis Vuitton 2020-as tavaszi öltözékeinél. Visszatértek a babydollok, méghozzá olyan stílusban, amit nem csak a hálószobában viselhetünk. Bájos kis ruha buggyos ujjakkal, meglehetősen rövid szoknyarésszel, hogy csak néhány fontosabb alkotóelemét említsük. Összetett, de könnyed hatású öltözék. A szoknyák tulipánra, a ruhák anyagai pedig egy épp kinyílás előtt álló virág szirmaira emlékeztetnek. Az összhatás? Nagyvárosi Hüvelyk Panna. Mindezt ellenpontozni is illik valamivel: erre szolgálnak a karakteres mellények és magas szárú csizmák, bakancsok.

Haute couture alsóruhák a Christian Diortól

Többek között átütő levendulaszínnel megy a tavasz elébe a Dior az alsóruhákat idéző bő szoknyáival és ruháival, amelyeket az első igazi Miss Diorra, a tervező húgára, Catherine-ra emlékezve tervezett meg a divatház. Catherine Dior a természet és a kertek szerelmese volt, az öltözékeken ennek megfelelően növénymotívumok kacskaringóznak, az alacsony sarkú cipők és a kényelmes, egyszerű felsők mind-mind egy kellemes sétára invitálnak – válasszuk a kerti ösvényt, vagy épp a nagyvárosi pálmaházat. Virágmintás, romantikus kert, amibe belebújhatunk – ennyi a Christian Dior 2020-as tavaszi ajánlata. A kifinomult, minden hivalkodástól mentes darabokba garantáltan beleszeretünk.

Aranyszínű fénysugarak a Saint Laurent kifutóján

Anthony Vaccarello tervezte a Saint Laurent 2020-as tavaszi öltözékeit mintás selymekből és áttetsző szövetekből, amelyekben tetőtől talpig, éjjel és nappal is úgy ragyoghatunk, mintha a testünkön pajkos fénysugarak játszadoznának. A középhosszú szoknya alól magas, szexi csizma bukkan elő, felül pedig a hetvenes évek stílusát idéző, magas nyakú, hosszú ujjú ruhában folytatódik az öltözék. Vaccarello kreációi, a Saint Laurent 2020-as tavaszi kollekciója ékes bizonyítéka annak, hogy érzéki hatást korántsem csak azzal érhetünk el, ha egyik-másik testrészünket fedetlenül hagyjuk. Épp ellenkezőleg…

A márciusi Marie Claire magazint keresd ez újságárusoknál!