Óceán ihlette tányérok a Diortól

2020. február 03.
A víztükör játéka és az egzotikus halak sokszínű mintái ihlették a Dior Maison új tányérkollekcióját, ami kifejezetten egy francia séf számára készült.

A francia séf, Jean Imbert legújabb éttermének megnyitójára készítette el izgalmas tányérkészletét a Dior Maison: a Cheval Blanc hotelben üzemelő La Case étkészletét az óceánok élővilága ihlette. Egészen pontosan a Karib-térség színpompás, egzotikus halai és a kristálytiszta víztükör optikai illúziókat előidéző felszíne – ezeket ültették át a szinte pszichedelikus hatást keltő tányérokra.

A színekkel és formákkal is bőkezűen dolgozó tányérok a természet organikus formáit steril letisztultsággal és digitális képi világot idéző túlszaturáltsággal modernizálják, a végeredmény mégis egészen lírai, hála a formák lágy hullámzásának. A Jacques Grange munkáját dicsérő darabok francia porcelánból készültek, a divatháztól már megszokott luxus jegyében, a végeredmény mégsem klasszikus, hanem egészen egyedi, kortárs esztétikát képviselő készlet lett.

5 fotó megtekintése

Fotók: Dior