Ananászlevelekből készülnek ezek a táskák

2020. március 26.
Mutatjuk, mi történik abban az esetben, ha a zöld szemléletmód zseniális stílusérzékkel társul. Ananászlevélből gyártott táskákra bukkantunk.

A londoni székhelyű Mashu táskamárka különlegessége, hogy minden egyes terméke fenntartható, vegán alapanyagokból készül, amik görög kézművesek keze munkáját dicsérik. A legutolsó kollekció jó pár táskája például Piñatexből készült, ami nem más, mint ananászlevélből gyártott alternatív alapanyag az állati bőr kiváltására. A táskák fa kiegészítői görögországi asztalosműhelyek olyan maradék alapanyagaiból készülnek, amiket alapesetben kidobnának vagy elégetnének. Ez a magyarázata annak, hogy minden egyes fogantyú eltérő – aminek köszönhetően nincs két egyforma táska.

Természetesen a táskák nemcsak azért „érdekesek”, mert környezettudatos megoldásokkal készülnek, de azért is, mert egyértelműen nagyon szépek. A friss, izgalmas színeknek, az építészeti vonalvezetésnek és a precíz kézművesmunkának köszönhetően tényleg minden egyes darab felér egy remekművel.

Kattints a képre a galériáért!

9 fotó megtekintése

Ezt olvastad már? 

Forrás: whowhatwear