Kedvenc helyünk a héten: Ruha

2020. március 18.
Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a következő hetekben nincs fontosabb az önkéntes elszigetelődésnél és az egyéni felelősségvállalásnál. Bár sosem gondoltuk volna, hogy ebben a rovatban egyszer ezt kell majd kérnünk, de a kedvenc helyeink látogatását most halasszuk el biztosabb időkre. Az otthonmaradás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egyéb módon nem segíthetünk kedvenc kisvállalkozásainknak átvészelni a fennállásukat veszélyeztető időszakot.

Egyre több üzlet és étterem tette lehetővé a házhozszállítás alternatíváját, amelynek köszönhetően tényleg csak az ajtónkig kell elsétálni, a fizetés pedig virtuális. Éppen így támogathatjuk a Ruhát is, a nagykovácsi Recycled Fashion Store-t, ahol a szó legszorosabb értelmében minden öltözéknek és kiegészítőnek története és ismert tulajdonosa van.

Múlt hét szerdán jártunk Lendvai Lilla stylistnál, a Ruha megálmodójánál. Akkor még nem sejtettük, hogy a délután bejelentett rendelkezésekre és a józan eszünkre hallgatva egy jó darabig ez lesz most az utolsó hely, ahová elindultunk otthonról.

Lendvai Lilla stylist, a Ruha megálmodója

Nagykovácsi egyébként csak alig 20 perc autóval a Szél Kálmán tértől, 45 perc tömegközlekedéssel, mégis mintha jóval messzebb kerültünk volna a város zajától. Itt, a már-már vidéki idillben, a Kossuth Lajos út 91.-ben nyitotta meg első vintage atmoszférájú, mégsem csak retró cuccokat kínáló üzletét Lilla, amelynek átgondolt koncepciója népes törzsvásárlói réteget vonz a belvárosból is.

Az üzlet alapfilozófiája a fenntarthatóságra épül, az üzletben kiállított ruhák és kiegészítők mind valakinek a szekrényéből érkeznek, aki nem tudta kihasználni, vagy valamiért nem hordta eleget, mégis fontos és értékes darab a számára, ezért méltó módon szeretne megválni tőle. Minden címkén az ár mellett fel van jegyezve a korábbi tulajdonos neve, így történt már olyan is, hogy egy ökoharcos blogger pulcsiját éppen egy lelkes követője vásárolta meg, aki csak a kasszánál jött rá, hogy a szerzeménye eszmei értéke nagyobb, mint gondolta.

rekavago csizma a Ruha kirakatában

A hazai tervezők ikonikus darabjai közül megtaláltuk például a Nanuskha tavaly őszi kollekciójának piros vegán bőr ingjét, Daubner Anna bársonynadrágját, de vintage Dior és Chanel táskát is rejt Lilla kincsesbányája. A dizájnertermékek mellett nincs ellenére „adoptálni” fast fashion cuccokat sem, hadd legyen minél hosszabb életük.

Ha elbizonytalanodnánk, hogy mi áll jól nekünk, az üzletben bátran kérjünk segítséget. Legyen szó a megfelelő fazonról, színről vagy stílusról, az embernek az az érzése, hogy itt senki nem fog rá szúrós szemmel nézni, ha a konvenciók szerint nem a korának, testalkatának megfelelő darabot próbál. Lilla szerint az egyetlen „stílusszabály”, hogy érezzük jól magunkat benne.

9 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Szerencsére a webshop éppen olyan igényes és átlátható, mint maga az üzlet, ettől a héttől pedig ingyenes házhozszállítással támogatják az otthonmaradást. Nézzetek körül az online üzletben!

Kiknek ajánljuk: neked, ha a te szekrényedben is lapul 1-2 olyan kincs, amelyet egyáltalán nem, vagy alig használsz, mégis valamikor sokat jelentett számodra – mutasd meg Lillának! Az árat közös megbeszélés alapján szabjátok meg, a kifizetés pedig a ruha megvásárlása után jut el hozzád, vagy le is vásárolhatod az üzletben egy másik örök darabra.

Mikor: a bolt szerdától szombatig tart nyitva, az online oldal viszont non-stop a rendelkezésedre áll, és frissül az újdonságokkal. Kövesd őket Instagramon is!

Árfekvés: kiegészítők és fast fashion termékek már 1900 Ft-tól kaphatók, de az árfekvés márkától függően a 100 000 Ft-os Celine táskáig folyamatosan változik. Pontos árakért kattints a weboldalra!

Marie Claire-plusz: a bolt belső el- és berendezése. Hatalmas ablakok, világos falak, kézzel szőtt szőnyegek és mid century bútorok jelzik, hogy Lilla ízlése nem csak öltözködésben csodás.

Szöveg és fotó: Bodnár Zsófi

A sorozat korábbi cikkeiért kattints IDE!