Így lesz a régi mobilodból vagány divatkiegészítő

2020. április 15.
Az újrahasznosítás egy különleges módját választotta a fiatal tervező, aki kiselejtezett kütyükből készít szokatlanul izgalmas kiegészítőket. 

Hanne Zaruma tervező nem átlagos „kocka”: ahelyett, hogy a legújabb iPhone-ra pályázna, garázsvásárokon, bolhapiacokon, second hand boltokban a letűnt idők kütyüire – retró asztali gépekre, kihajtható mobilokra – vadászik. „Minden munkám olyan használt cuccokból készül, amiket rég elfelejtett már mindenki. Megpróbálok új életet lehelni beléjük” – mondja az ukrán művész, aki cipőket és táskákat dekorál a „poros” alkatrészekkel.

A tervező Instagram-oldala olyan technológia alkotásokkal van tele, mint a Nokia telefonnal díszített retikül, a számítógép-alaplap szilánkjaiból készített fülbevaló, vagy a kiselejtezett billentyűzettel dekorált lépő. Izgalmas projektjébe egy éve vágott bele, amikor modellként Ukrajna és Kína között ingázott. A 21 éves joghallgató célja, hogy bebizonyítsa, nincs szükségünk pénzre ahhoz, hogy alkossunk, a varázslat a hétköznapi dolgokban éppúgy benne van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@hannezaruma által megosztott bejegyzés, Márc 5., 2020, időpont: 10:16 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@hannezaruma által megosztott bejegyzés, Márc 6., 2020, időpont: 10:08 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@hannezaruma által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2020, időpont: 10:08 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@hannezaruma által megosztott bejegyzés, Febr 27., 2020, időpont: 8:43 (PST időzóna szerint)

Forrás: Vogue

Ezt már olvastad?