Fenntartható anyagokból készült a Burberry új kollekciója

2020. április 23.
A brit divatház komolyan veszi a klímaválságot, minden egyes kollekciójukkal egy újabb lépést tesztnek a teljesen zöld divatipar felé.

A Föld napja mozgalom 50. évfordulóján mutatta be 2020-as őszi, környezettudatos kollekcióját a Burberry, ami a ReBurberry Edit nevet kapta. A 26 darabos összeállításból nem hiányozhat az ikonikus trench coat, a parkák, a napszemüvegek és megannyi kiegészítő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Burberry (@burberry) által megosztott bejegyzés, Ápr 22., 2020, időpont: 4:58 (PDT időzóna szerint)

Az új kollekció újrahasznosított alapanyagokból készült, ráadásul a termékeket pisztácia színű címkével is ellátták, aminek segítségével a vásárlók megtudhatják, hogy mennyi újrahasznosított anyagot tartalmaz a kiválasztott ruhanemű, ahogy arról is tájékoztatást kapnak, hogy a gyár, ahol a terméket készítették, milyen megélhetési körülményeket biztosít az ott dolgozóknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Burberry (@burberry) által megosztott bejegyzés, Ápr 22., 2020, időpont: 8:30 (PDT időzóna szerint)

A divatház célja, hogy 2022-ig minden termékükre rákerülhessenek ezek az információk. A brit divatháznak nem ez volt az első “zöld” lépése, hosszú távú céljuk többek között az, hogy 2022-ig lenullázzák a gyártás során kibocsátott szén-dioxidot, 2025-re pedig nem használnak műanyagot. 

A teljes kollekcióért kattints a Burberry hivatalos oldalára!

Nyitókép: Getty Images
Forrás: fashionmagazine

Ezt már olvastad?