A luxus új útjai – a Saint Laurent nagy bejelentése

2020. április 30.
A Saint Laurent márka önálló útra lép – 2020-ban semmilyen hagyományos divateseményen nem fognak szerepelni.

A luxusmárka pár napja Instagram-oldalán tette közzé nyilatkozatát, miszerint saját útra lépnek: „a jelenlegi körülményekre, és az általuk okozott radikális változásokra tekintettel a Saint Laurent úgy döntött, hogy saját sebességi fokozatba vált, és újragondolja jövőbeli terveit.”

A döntés hatalmas lépés egy olyan márkától, amely grandiózus bemutatókkal szokta elkápráztatni a párizsi divathéten résztvevőket – éles a váltás az Eiffel-torony tövéből az ismeretlenbe. A bejelentés ugyanis nem részletezi, hogy az ezután elkészült kollekciókat hogyan, milyen formában tárják majd a divatközösség és vásárlóik elé.

saint-laurent-eiffel-tower-imaxtree

„Ebben a szezonban akkor szeretnék előállni egy kollekcióval, amikor úgy érzem, készen van” – nyilatkozta Anthony Vaccarello, a márka kreatív igazgatója.

saint-laurent-paris-fashion-week-imaxtree

Egyelőre annyi bizonyos, hogy a londoni divathét virtuális térbe költözik – egybevonva a férfi és a női divathetet – június közepén. Sokan reménykednek, hogy szeptemberre a rend visszaáll, és Párizs megtartja divathetét – de az már biztos, hogy a Saint Laurent nem lesz ott.

Fotó: imaxtree.com

Olvass tovább!