Ralph Lauren a fenntarthatóságba fekteti pénzét

2020. augusztus 17.
A világmárka egy olyan vállalat kutatásait támogatja, ahol újrahasznosított növényi szálakból készítenek szuperellenálló matériákat.

A Ralph Lauren divatmárka nemrég bejelentette, hogy a fenntarthatóságot támogatja, és egy olyan startupba fektet be, ami fenntartható anyagok kutatásával foglalkozik. A Natural Fiber Welding vállalatot 2015-ben alapították azzal a céllal, hogy elősegítsék az újrahasznosított pamut újrafelhasználhatóságát. A folyamat során az újrahasznosított pamut és más növényi alapú hulladékanyag rövid szálait hosszabb szálakká hegesztik, ezzel pedig nagyon ellenálló fonalakat hoznak létre úgy, hogy az új termék nem veszíti el finomságát, puhaságát.

Ralph Lauren

„Manapság a fenntarthatóság egy különösen fontos terület, a fenntarthatósági stratégiánk kulcsfontosságú része minden olyan beruházás, amely az innovatív megoldásokat támogatja – nyilatkozta David Lauren innovációs igazgató. – Örömmel támogatjuk az NFW munkáját, ami e terület úttörője. Technológiájuk nemcsak a Ralph Laurennél végzett munkánkat segíti, de pozitív változásokat hoz az egész iparágban.” A márka célja, hogy kulcsfontosságú anyagai 100% -át újrahasznosított matérából készítse.

Forrás: fashionunited
Fotó: Getty Images

Olvass tovább a témában!