Kényelmes, növényi alapú kollekció a Zoe&co-tól

2020. augusztus 04.
Sok évnyi kihagyás után idén nyáron kapszulakollekciót készített a Zoe&Co, amelynek tervezése során fő szempont a fenntarthatóság mellett a kényelem, a könnyen használhatóság és a letisztult, könnyed elegancia volt.

A márka hisz az etikus divatban és a slow fashion szemléletben, így a fenntarthatóság részben a növényi alapú, természetes anyagok használata mellett a kis szériás, rendelésenként készülő gyártást is jelenti. Nem halmoznak fel anyagokat, termékeket, így nem is kell, hogy kidobják őket. És mivel ezek a természetes anyagok a jövőben könnyedén lebomlanak, biológiai lábnyomuk minimális.

Eco Gymbag

Az Eco Gymbag egy extraerős, GOTS tanúsítvánnyal rendelkező pamutvászonból készült nyárias hátizsák. A dizájn szerint zsinórral összehúzható felsőrésszel, cipzáros belső zsebbel és állítható pántokkal készült. Az anyaga mosható, natúr, környezetbarát, a tapintása kifejezetten kellemes és természetes. Bélése 100% pamutból készült.

Nyári ruhakollekció

Hosszú évek óta idén nyáron készített teljes kollekciót a márka – összesen tizenegy új darabbal. A ruhák között basic, magas nyakú és válltöméssel készült felsők, kimonófelsők, egy sort, egy culotte és oversize blézerek találhatók. Az egyes darabokat könnyednek, lengén nyáriasnak, mégis elegánsnak tervezték, illetve fontosnak tartották a ruhák egymással való kombinálhatóságát is.

Minden ruha Európában gyártott, GOTS tanúsítvánnyal rendelkező pamutból, illetve OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkező lenből készült. A kiegészítők az első öltéstől az utolsó gombokig és címkékig komposztálható, növényi alapú anyagokból készültek. Kivételt képeznek a cipzárok (ezekből még keresik a megfelelő alternatívát) és a poliészterből készült Zoe&co címkék.

10 fotó megtekintése

Olvass tovább!