Emma Watsonból fenntarthatósági vezető lett

2020. június 18.
Emma Watson az egyik leghitelesebb környezetvédő híresség, egyáltalán nem véletlen, hogy rá esett a luxuscégcsoport választása.

Emma Watson (30) színésznő és aktív környezetvédő csatlakozott ahhoz a nemzetközi luxuscsoporthoz, amelynek célja a fenntarhatóság előmozdítása. A Kering cégcsoport alá olyan nagy divatházak tartoznak, mint a Gucci, az Yves Saint Laurent, a Bottega Veneta, a Balenciaga vagy az Alexander McQueen.

A színésznő ebben a szervezetben lett az igazgatótanács fenntarthatósági bizottságának vezetője, amely a környezetvédelemmel kapcsolatos ügyekért felel. A tisztségre Emma Watsonnál aligha találhattak volna alkalmasabb jelöltet, a színésznő már hosszú évek óta a fenntarthatóság nagykövete, a környezettudatos tervezők és brandek támogatója – vörös szőnyegen innen és túl. A Good On You mobilapp mögé is beállt, aminek segítségével ellenőrizni lehet az adott márka fenntarthatósági adatainak hitelességét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KERING (@kering_official) által megosztott bejegyzés, Jún 16., 2020, időpont: 9:14 (PDT időzóna szerint)

„Ha majd a divatipar valóban átláthatóvá és fenntarthatóvá válik, a többi iparág is követni fogja” – állítja a párizsi születésű színész, aki szerint fontos, hogy a szakmán belül terítékre kerüljön a tudatos fogyasztás, az etika és az iparág környezetre gyakorolt hatásának kérdésköre.

Forrás: BBC
Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?