Magyar népszokás inpsirálta Ruslan Baginskiy ukrán kalaptervezőt

2020. szeptember 14.
A fiatal tervező már a harmadik haute couture kalapkollekcióját alkotta meg, a sztárok pedig nem tudnak betelni vele.

Az ukrán tervező karrierje kezdetén stylistként dolgozott, aztán egy fotózásra elkészítette első kalapját, ami olyan nagy siker lett, hogy öt évvel később hivatalosan is bemutatkoztak a Ruslan Baginskiy kalapok.

„Mindig is úgy éreztem, hogy a kalapok elkezdték elveszíteni jelentőségüket, én azonban nagyon nem szerettem volna végignézni, ahogy ezt a fontos kiegészítő feledésbe merül” – mondta a tervező, akinek alkotásait olyan hírességek viselik és imádják, mint Vanessa Hudgens, Bella Hadid vagy épp Kaia Gerber.

Az ukrán művész legutóbbi haute couture kollekciója hét alkotásból áll, amiket többek között a magyar kultúra, az aratási koszorú inspirált. A fonásos technikával készített fejdíszeken visszaköszönnek azok a 19. századi, a menyasszonyok fejére készített díszítőelemek, amik a gabona betakarításának maradékaiból készültek. Az arany fejék a 8. századi, az Oroszországban és Ukrajnában honos szkíta kultúrkörből eredeztethető, ahol a kézműves fejdíszkészítés kiemelkedő volt.

A tervező alkotásaiban a konzumtársadalomnak is tükröt mutat, munkáit újrahasznosított alapanyagokból készíti, többek között aukciókon és vintage boltokban vásárol. A kalapok Ukrajnában készülnek, és a Farfetch és a Luisaviaroma oldalán vásárolhatók meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ruslan Baginskiy (@ruslanbaginskiy_hats) által megosztott bejegyzés, Szept 9., 2020, időpont: 5:32 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ruslan Baginskiy (@ruslanbaginskiy_hats) által megosztott bejegyzés, Szept 8., 2020, időpont: 1:00 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ruslan Baginskiy (@ruslanbaginskiy_hats) által megosztott bejegyzés, Szept 8., 2020, időpont: 2:59 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ruslan Baginskiy (@ruslanbaginskiy_hats) által megosztott bejegyzés, Szept 9., 2020, időpont: 6:57 (PDT időzóna szerint)

Forrás: Vogue
Nyitókép: Getty Images

Olvasd el ezt is!