Ezért lett Naomi Osaka a Louis Vuitton új nagykövete

2021. január 14.
A francia divatház legújabb nagykövete nem más, mint a japán teniszező, Naomi Osaka.

A 23 éves, háromszoros Grand Slam-győztes teniszcsillag a világranglista harmadik helyezettje, nevét legtöbben akkor jegyezték meg, amikor 2018-ban legyőzte Serena Williamst, ezzel pedig megnyerte a US Opent.

Naomi Osaka

Legutóbb a 2020-as US Openen kapott figyelmet, a sportoló ugyanis beállt a Black Lives Matter mozgalom mögé: hét meccsére mindig más maszkban érkezett, mindegyiken egy-egy áldozat neve volt olvasható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

A haiti és japán származású Naomi Osaka a Louis Vuitton 2021-es tavaszi–nyári kollekciójában jelenik meg, a divatház választása pedig azért esett a sportolóra, mert egy olyan példaértékű embernek tartják, aki nemcsak sokoldalú, de független és modern – vagyis tökéletesen megtestesíti a Louis Vuitton-nőt. A kollekciót a márka művészeti vezetője, Nicolas Ghesquière fotózta, szerinte Naomi egy igazán kivételes fiatal nő, generációjának fontos képviselője és példaképe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

A sportoló számára nem idegen a divat világa: a New York-i divathéten debütált első kapszulakollekciója, amit a japán ADEAM márkával hozott tető alá; de ő került az amerikai Vogue januári címlapjára is. A fotót maga Annie Leibovitz készítette.

Forrás: CNN Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!