A tökéletlenség szimbolikája – Reményi Éva új kollekciója tökéletlenségében tökéletes

2021. január 17.
Reményi Éva legújabb kollekciójának ékszerei modernkori, urbánus talizmánként szolgálnak, amelyeket mi magunk ruházhatunk fel védelmező, szerencsehozó funkcióval.

Manapság a tökéletesre törekvés igénye hatalmas, ezzel a filozófiával megy teljesen szembe Reményi Éva új kollekciója, a TALISMAN, amely vállalja és identitást kreál a tökéletlenség tökéletességéből.

Ezek az ékszerek merészek, és kifejezetten azok szívét fogják rabul ejteni, akik elég nyitottak a esztétika és a művészetek tág, színes értelmezéséhez. A szabálytalanságukban tökéletes darabokat nagyon el tudjuk képzelni szolid, ropogós fehér inggel vagy kis fekete ruhával kontrasztba állítva.

A robosztus ékszereket szándékos hibák, elfolyások, törések, ujjlenyomatok teszik még személyesebbé. A holdbéli tájra emlékeztető felület megmozgatja a tudattalant, mindenki más-mást lát bele az absztrakt formákba, így a végső üzenet az ékszer viselőjére van bízva. A kollekció darabjai viaszveszejtéses módszerrel készültek aranyozott réz, illetve ródiumozott ezüst változatban.

12 fotó megtekintése

Olvass tovább!