Absztrakt művészet a faladon

2020. november 20.
Kortárs művészeket kértek fel, hogy ezúttal tapétákat használjanak vászonként – így születtek meg az izgalmas kollekciók, amik galériát teremtenek az otthonunkból.

Átlényegülhet-e egy festmény vagy szobor tapétává? Az Asteré kreatívjai szerint igen, méghozzá könnyedén. A francia Élitis márka új, önálló márkájának bemutatkozó kollekciója rögtön három kortárs művész egyedi látásmódját jeleníti meg faldekorációk formájában: Garance Vallée plasztikus formáit és álomszerű, szürrealista inspirációkkal teli képeit lágy formákkal és mély földszínekkel kombinálja, Francois Mascarello stukkóit és szobrait ragyogó, részletgazdag, geometriai absztrakciókká alakítja át, a Porter Teleo duó nagy, látványos mintáit pedig szuperpigmentált festékek segítségével teszi élénk színektől duzzadóvá. 

Az Asteré termékek e három egyedi látásmód, az Élitis mintegy harmincéves kézműves technikák tökéletesítésében szerzett tapasztalata, illetve a kollekció gyártása során használt különleges eljárások és festékek ötvözetei – egyedi, hatásos nyomatok, amelyek segítségével otthonunk falai kortárs képzőművészettel tehetők még extrábbá és elegánsabbá.

Olvass tovább!