Birkin táskából készített Birkenstock lábbeliket dobtak piacra

2021. február 12.
Egy amerikai márkának egy szóvicc adta az ötletet, és megalkotta a sok ezer dolláros Birkinstock papucsokat.

A brooklyni székhelyű MSCHF márka Birkenstock ihletésű cipőket árul, amelyeket Hermès Birkin táskákból készít. A termék ezért is kapta a Birkinstock nevet. Frances McDorman kedvenc német papucsmárkája és a Kim Kardashian által is imádott francia táska keresztezéséből született lábbelikből mindössze tíz darab készült, áruk pedig 34 ezer és 76 ezer dollár között mozog.

Daniel Greenber, az MSCHF alapítója elmondta, a Birkinstock ötlete poénból született: „Jimbo, az unokatestvérem piszkos Birkenstock papucsával rátaposott a gazdag nagynéném Birkin táskájára, amiről nekem egyből beugrott a Birkinstock.” Az ötleten felbuzdulva a csapat hamar a tettek mezejére lépett: 122 500 dollárért vásároltak négy darab Birkin táskát, szétszedték azokat, majd szandálokat gyártottak belőlük. Vagyis szó sincs a márkák hivatalos együttműködéséről, sőt még mindenki izgatottan várja, mit lép erre a húzásra az Hermès és a Birkenstock.

A márka honlapján az olvasható, hogy a lábbeliket csak megrendelés után lehet megvásárolni, amikből eddig három párat már sikerült is értékesíteni. Egyet-egyet a két előadóművész, Future és Kehlani vásárolt meg, míg a harmadik egy műgyűjtő tulajdonába került.

Kattints a fotóra a galériáért!

Birkinstock
5 fotó megtekintése

 

Forrás: Insider Fotó: MSCHF

Olvasd el ezt is!